9 Kasım 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 9 Kasım 2019 Cumartesi

İstanbul’da özel harekat destekli narkotik operasyonu

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’te “torbacı” diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 adreste bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 68’nci günde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelerin evlat nöbeti, 68’nci gününde de devam ediyor.

Savaşın çocuklarına eğitim desteği

Suriye’nin Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan çadır kentlerde eğitim gören 8 bin 590 öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

İşleri ters gidince tabelayı da ters çevirdi

Van’ın Edremit ilçesinde işleri ters giden esnaf tabelasını ters çevirirken, tabelası ters iş yerini görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Koyunları çalınan Ayşe teyze, ’Koyunlarımı geri getirsinler" diye gözyaşı döktü

Adana’da geçimini küçükbaş hayvancılıktan sağlayan 59 yaşındaki Ayşe Akgül’ün 50 koyunundan 40’ı çalındı. Akgül, gözyaşları içerisinde, “Benim tek geçim kaynağım o. Oğlumu evlendirecektim. Yüreğim yanıyor” dedi.

Soba satışında nostaljik dönüş yoğunluğu

Ankara’da bulunan Tarihi Sobacılar Çarşısında nostalji yoğunluğu yaşanıyor. Evlerde doğalgaz kullanılmaya başlanmasıyla geçmişe olan özlemi artan vatandaşlar çareyi yeni nesil dekoratif sobalarda buldu, satışlardaki artış ise sobacıların yüzünü güldürdü.

Balaban Çayı’na ilk neşter

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Yeşilköy’den başlayıp, Gökçeler köyü, Muradınlar ve Esenevler mahallesinin tarlalarını sulayıp, büyük kanala ulaşan Balaban Çayı’nın ıslah edilmesi için ilk çalışmaların başladığı bildirildi.
OGÜNhaber