WebTV - 9 Haziran 2017 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 9 Haziran 2017 Cuma

"Sorumsuzca verilmiş bir karar"
Başbakan Binali Yıldırım, Erbil’in halk oylaması kararına ilişkin, "Bölgemizde yeterince sorun var, yeni bir sorun alanı oluşturulmasının doğru olmadığını düşünüyoruz ve kararın sorumsuzca verilmiş bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım öğrencilere karnelerini dağıttı
Başbakan Binali Yıldırım, müfredatın bugünün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yenileceğini belirterek, "Birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda önümüzdeki yıldan itibaren yeni müfredatla eğitim öğretim başlayacak. Yıl yıl diğer sınıflara da geçmiş olacağız" dedi.

Helikoptere saldıran teröristler etkisiz hale getirildi
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde helikoptere roketli saldırı gerçekleştirdiği değerlendirilen 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Son 1 haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütleriyle mücadele kapsamında son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini, operasyonlarda 3 asker şehit olurken, çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı ve uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini açıkladı.

Kato’da 3 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde devam eden operasyonda 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Havalimanı terminal inşaatında göçük: 2 yaralı
Muş Havalimanı’nda yapımı devam eden terminal inşaatında meydana gelen göçükte kardeş olan 2 işçi yaralandı.

30 derece sıcaklık asfaltı eritti
Hava sıcaklığının 30 derece dolaylarında seyrettiği Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde asfalt eridi. Caddeleri zift kaplarken, söz konusu durum hem yayaları hem de araç sürücülerini etkiledi.

Parayı ödemeden kaçtı!
Kolyenin parasını ödemeden kaçtı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde serbest geçiş başladı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde serbest geçiş uygulaması bu gece itibariyle başladı.

Sürk ve künefe peyniri için tescil atağı
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Türk Patent Enstitüsünden Antakya Künefesi’nin coğrafi işaret tescil belgesini aldıklarını şimdi de yöreye özgü sürk ve künefe peynirine tescil almak için çalışma başlattıklarını söyledi.

TFF Başkanı Demirören: Arda yanlış yaptı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gazeteci Bilal Meşe’ye saldıran Arda Turan’ın yanlış yaptığını söyledi.

Ekonomi Vitrini
BİST % 1,11 yükselerek 99.070, Dolar % 0,31 yükselerek 3,5357, Euro % 0,04 azalarak 3,9553, Altın % 0,40 azalarak 144,07, Petrol % 0,70 azalarak 47,74, Bono sabit değerde kalarak 11,03'dan işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
10 Haziran 2017 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 24, İstanbul'da 26, İzmir'de 27 ve Antalya'da 32 derece olacak. 
OGÜNhaber