9 Aralık 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 9 Aralık 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulunan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Erdoğan ile Radev’in katılımıyla Vahdettin Köşkü'nde daha sonra ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Putin: "AEB ülkeleri arasında karşılıklı ödemelerde milli para birimine geçme süreci hızlandı"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üye devletleri arasında karşılıklı ödemelerde milli para birimine geçme sürecinin hızlandırıldığını ifade etti.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmü
Doğu Türkistan Vakfı'nın eski Başkanı Hamit Göktürk, Çin yönetiminin Türkiye’yi ve başkalarının Doğu Türkistan konusundaki niyetini çok iyi bildiğini belirterek, "Bu nedenle ülkemizin resmi düzeyde, milletimizin ve STK’larımızın göstereceği tepki mutlaka karşılığını bulacak ve etkisini gösterecektir.” dedi.

Gece kulübünde gerçekleşen cinayetin zanlısı adliyeye sevk edildi
Bursa'da gece kulübü sahibi ile aralarında husumet bulunan bir kişi mekana giderek kurşun yağdırdı. Silahtan çıkan kurşunlar sonucu taksici olan emekli polis hayatını kaybederken, 2 kişi ağır yaralandı. Olay sonrası gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Antalya'da trafikte motosikletli kurye dehşeti
Antalya’da uygulama noktasında trafik polislerinin belge istediği motosikletli kurye adeta dehşet saçtı. Elinde bulunan kapı anahtarı ile polislere saldıran şahıs 3’ü polis olmak üzere 4 kişiyi yaraladı. Olayda bir polisin dudaklarının yarıldığı öğrenildi. Vatandaşın linç etmek istediği şahıs yine polis ekipleri tarafından vatandaşların elinden alındı.

Ekonomi Vitrini
BIST %2.33 artarak 4.969, Dolar %0.04 artarak 18.6454, Euro %0.12 azalarak 19.6644, Altın %0.68 artarak 1.079.08, Petrol %1.18 artarak 77.05, Bono %2.81 artarak 10.26'dan işlem gördü.

Hava Durumu
10 Aralık 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 14, İstanbul Yağmurlu 15, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber