8 Nisan 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 8 Nisan 2020 Çarşamba

- Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp ilçesine bağlı Güleç Mahallesi kırsalında saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşların bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildiği, olayda 5 sivilin şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, “Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi. Biz de şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Twitter hesabından Türkiye günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre Türkiye’de vaka sayısı 34.109’a, toplam vefat sayısı ise 725’e yükseldi. Ayrıca Koca yaptığı açıklamada, “Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım.” İfadelerini kullandı.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu NGS inşaatının atom çekirdeği üzerinde yükseldiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarında, ''Büyük hayallerimiz, tamamlanacak hikayelerimiz, milletimize sözlerimiz var. 70 yıllık stratejik nükleer hayalimiz gerçeğe dönüşüyor. Akkuyu NGS inşaatı atom çekirdeği üzerinde yükseliyor. Bugünleri atlatacağız. Büyük ve Güçlü Türkiye idealine emin adımlarla yürüyeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, video konferans ile Konya'daki çiftçilerle görüştü. Türkiye’de gıda arz güvenliğinde bir sıkıntı olmadığını belirten Pakdemirli, “Ülkemizde ilk Covid-19 vakası görülmeden önce bazı adımlar attık. Bunlardan en önemlisi, perakende zincirlerini ileride yaşanabilecek olası sıkıntılara hazır olmaları konusunda yönlendirmemizdi. Bu sayede marketlerimizin stokları iyi ve rafları dolu durumda” dedi.

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyerek, tüm sağlık personeline takdir ve teşekkürlerini sundu. İnfaz Kanun Teklifi’nin af teklifi olduğunu iddia eden Özel, “Eğer bir değişiklik yapacaksanız, bunun eşitlik ilkesine göre olması ve Anayasa’ya göre kullanabileceğiniz yetkinin kısmi veya genel af olduğunu Anayasa Mahkemesi’nin geçmiş kararları hatırlattı. Türkiye’nin adil, kapsayıcı bir infaz düzenlemesine ihtiyacı var." dedi.

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’yi sağlık terörizmi ile suçlayarak ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü kurullarına uymadığını söyledi.ABD’nin Dünya Sağlık Örgütü protokollerine aykırı davrandığını vurgulayan Ruhani, ”ABD, sağlık alanında terörizm uyguluyor. Her zaman tek taraflı düşünen ve hareket eden ABD, korona virüs konusunda da yanlış bir yol izliyor” şeklinde konuştu.

- Gaziosmanpaşa'da bir evden içinde altın ve döviz bulunan kasayı çalan 3'ü kadın 5 kişi yakalandı. Kadınlardan birinin binaya girmek için yaşlı rolü yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde sabah saatlerinde taklalar atarak saplandığı elektrik direğinde hurdaya dönen otomobildeki ölü sayısı 3'e yükseldi. Ölenlerin arasında bulunan 15 yaşındaki şahsın ehliyetsiz şekilde aracı kullandığı iddia edildi.

- Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından İdlib’deki M4 karayolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 3’üncü Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi’nin gerçekleştirildiği açıklandı.

- Koronavirüs salgını vaka ve ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ölü sayısı dünya genelinde 82 bini aştı. Öte yandan vaka sayısı ise 1,5 milyona kadar ulaştı. Bununla birlikte virüsün yayılmaya başladığı Wuhan kentinde ise 76 gün sonra ise karantina kaldırıldı. Virüsün şimdiki merkezi olan ABD'de durum git gide kötüleşiyor. Ülkedeki toplam vaka sayısı 386.104'e yükselirken, can kaybı ise 12.242'ye ulaştı. İtalya'da toplam vaka sayısı 135.586'ya yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise neredeyse 20 bine ulaştı. İspanya'da durum İtalya ile benzer. Ülkedeki toplam vaka sayısı 140.511'e ulaşırken, can kaybı ise 13.897'ye yükseldi.

- 8 Nisan 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları; BIST %0,52 artarak 92.859, Dolar %0,25 artarak 6,7713, Euro %0,14 artarak 7.3758, Altın %0,03 artarak 358.70, Petrol %0,56 artarak 32.05, Bono sabit değerinde kalarak 12.70’den işlem gördü.

- 9 Nisan 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 16, İstanbul'da 12, İzmir'de ve Antalya'da 18 derece olacak.
OGÜNhaber