8 Eylül 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 8 Eylül 2020 Salı

Bakan Çavuşoğlu: 'Kendimize güvendiğimiz için masada varız ama Yunanistan yanaşmıyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yunanistan kendine güveniyorsa masaya otursun. Haklı olduğunu herkesin önünde söylesin. Bizim de söyleyeceklerimiz var.' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili "Birtakım teknik hazırlıklarımız var, çok kısa süre içerisinde gereken açıklamalar yapılacak" dedi.

Malatya'da 4.6 büyüklüğünde şiddetli deprem
Malatya merkezli şiddetli bir deprem oldu. Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü merkez üssü Pütürge olan depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu. Malatya Valisi Aydın Baruş depremin ardından yaptığı ilk açıklamada ‘Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık’ dedi.

ABD’de yapılan son seçim anketinin sonuçları şaşırttı
ABD'deki başkanlık yarışı son haftalarına girerken yapılan bir ankete göre Trump'ın Biden'ı gelenekselleşen başkanlık seçimleri canlı yayın tartışmalarında yenmesi bekleniyor. Anket, kendini bağımsız olarak görenlerin dahi Trump'ın kazanmasına kesin gözüyle baktığını ortaya koydu.

BM: Kaşıkçı cinayeti davasında verilen cezalar suçun büyüklüğüyle orantılı değil
Birleşmiş Milletler, Kaşıkçı cinayeti yargılama sürecinin şeffaf olmadığını ve verilen cezaların işlenen suçun büyüklüğüyle orantılı olmadığını bildirdi.

Dünya genelinde Coronavirus nedeniyle ölenlerin sayısı 900 bine yaklaştı
Dünya genelinde koronavirus vaka sayısı 27 milyon 400 bini geçerken, hayatını kaybedenlerin sayısı 896 bin 865'e, iyileşenlerin sayısı ise 19 milyon 590 bin 209'a ulaştı.

ilk koronavirüs aşısı Sputnik V'nin ilk partisi dolaşıma girdi
Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının ilk partisinin dolaşıma girdiği açıklandı.

Konya'da üniversiteyi karıştıran iddia: 3 kez bana tecavüz etti
Konya'da Selçuk Üniversitesi, öğretim üyesi Ö.H.'nin (44), Prof. Dr. H.S.Ç. (41) hakkında 'tehdit, şantaj ve tecavüz' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından idari soruşturma başlatıldı. Üniversite yönetimi, soruşturmanın selameti açısından da iki öğretim üyesini görevden uzaklaştırdı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor.

Tacizci tarikat lideri hakkında yeni gelişme
Sakarya’da 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği suçlamasıyla tutuklanan Eyüp Hakan Şağban (58) hakkındaki iddianame Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Düzenlenen tensip zaptıyla birlikte duruşma günü de belli oldu. Şağban 13 Kasım’da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Nijerya'da sel felaketinde 24 kişi öldü
Nijerya'nın Jigawa eyaletinde devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 24 kişi yaşamını yitirdi.

8 Eylül 2020 Salı günü borsa piyasaları, BIST %0.28 azalarak 1.094, Dolar %0.42 artarak 7.4855, Euro %0.19 artarak 8.8276, Altın %0.32 azalarak 460.82, Petrol %1.78 azalarak 41.27, Bono sabit değerinde kalarak 13.24'den işlem gördü.

9 Eylül 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 29, İzmir'de 33, Antalya'da 37 derece olacak.
OGÜNhaber