8 Ekim 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 8 Ekim 2020 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Doğu Akdeniz'de geri adım atmayacak
Katar gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Doğu Akdeniz'de asla geri adım atmayacak" dedi.

Bakan Koca: Hazırlıklı olmalıyız
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,"Pandemi henüz bitmemiş, oluşturduğu tehdit ortadan kalkmamıştır. Hala tedbirleri elden bırakamayız. Sağlık kuruluşlarımızdaki, sahadaki teyakkuz halini gevşetemeyiz" diye konuştu

Bakan Akar’dan çok sert sözler: Bardağı taşıran son damla oldu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamasında ‘Ermenistan işgal ettiği topraklardan çıkmalı’ dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşıyla bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias'la ikili ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Bakan Gül: Yargının 'pardon' deme lüksü yok
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AYM ile ilgili olarak açıklama yaptı. Gül, 'Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak için her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur' ifadelerine yer verdi.

Trump'tan videolu mesaj: Bu hastalığın bana tanrının bir lütfu olduğunu düşünüyorum
Koronavirüs tedavisi süren ABD Başkanı Trump, "Bu hastalığın bana tanrının bir lütfu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ermenistan'ın saldırılarında hayatını kaybeden Azerbaycanlı sivil sayısı 31'e yükseldi
Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısı 31'e, yaralı sayısı 154'e yükseldi.

Donald Trump'ın oğlu Eric Trump: Babam Hıristiyanlığı tam anlamıyla kurtardı
ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Eric Trump, babasının 'Hıristiyanlığı tam anlamıyla kurtardığını' öne sürerek, demokratların inançlı insanlara karşı topyekun bir savaş başlattığını öne sürdü.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 36 milyon 401 bini aştı
Koronavirüs salgınında dünya genelinde toplam vaka sayısı 36 milyon 401 bini geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 60 bin 567 kişi yaşamını yitirdi.

Kapalı Maraş'ın bir kısmı kullanıma açıldı
KKTC'de Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı. 46 yıldır kapalı olan kentte, ilk aşamada iki cadde ve sahil şeridinin açılması için hummalı temizlik çalışmaları yürütüldü.

8 Ekim 2020 Perşembe günü borsa piyasaları, BIST %0.30 artarak 1.149, Dolar %0.52 artarak 7.9230, Euro %0.60 artarak 9.3229, Altın %0.67 artarak 481.76, Petrol %1.74 artarak 42.72, Bono %0.53 artarak 13.24'den işlem gördü.

9 Ekim 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 23, İstanbul'da 22, İzmir'de 24, Antalya'da 28 derece olacak.
OGÜNhaber