7 Şubat 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Şubat 2020 Cuma

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Slovakya Dışişleri Bakanı ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İdlib’de, Rusya garantörlüğündeki rejimin Serakib kasabasını ele geçirdiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Sözcü İbrahim Kalın, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

-  Afyonkarahisar’da hemzemin geçitte bariyerler kapalı iken tren yolundan geçmeye çalışan bir kamyonete tren çarptı. Kaza anı anbean güvenlik kameralarına yansıdı.

-  Isparta’nın Yalvaç ilçesinde çıkan ev yangınında 4, 16 ve 18 yaşındaki 3 kardeş hayatını kaybetti. Yanan kerpiç evin olaydan sonra tamamen yıkıldığı belirtilirken, itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

- Antalya’da fırtınadan dolayı 3 katlı bir iş merkezinin çatısından kopan beton parça kaldırıma düştü. Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki parçanın düşüş anı güvenlik kameralarına yansırken, o sıra kaldırımda bulunan bir vatandaş, saniyelerle ölümden döndü.

- Çin'deki salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 637'ya yükselirken, korona virüsünün kamuoyunda bilinmesini sağlayan doktorlardan biri de, virüsün yol açtığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

- İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlenen saldırıda bir yolcu uçağının tehlikeye düşerek zorunlu iniş yaptığı öğrenildi.

-  Suriye'de Esad rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib kentindeki farklı yerleşim bölgelerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında 15 sivil hayatını kaybetti.

- Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, El Kaide örgütünün lideri Kasım el-Rimi’nin ABD'nin Yemen'de yürüttüğü terör operasyonu kapsamında öldürüldüğü duyuruldu.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İş Dünyası ile Buluşma toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak kamu bankalarının faizi yüzde 8-10 bandına çekeceğini söyledi.

-  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındığını duyurdu. Zam talebinde özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL’den 3,50 TL’ye yükseldi.

-  ABD'de bulunan Ulusal Jeo-Mekansal Zeka Ajansı'nda çalışan bilim insanları dikkat çeken bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonucu açıklamada, dünyada yaşanan manyetik kayma hızının çok hızlı bir biçimde arttığı ve bu şekilde devam etmesi durumunda güneşin batıdan doğacağı ifade edildi.

- 7 Şubat 2020 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.30 azalarak 121.917, Dolar %0.08 artarak 5.9923, Euro %0.21 azalarak 6.5645, Altın % 0.09 artarak 301.89, Petrol %0.38 azalarak 54.72, Bono %1.36 artarak 10.44'den işlem gördü.

- 8 Şubat 2020 Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara -2, İstanbul 3, İzmir 6, Antalya 11, Edirne 3, Bursa 2, Kastamonu -3, Sivas -5, Trabzon 3, Erzurum -3, Van 3, Diyarbakır 6, Hatay 10, derece olacak.

OGÜNhaber