7 Ocak 2022 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Ocak 2022 Cuma

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 418 bin 823 Kovid-19 testi yapıldı, 68 bin 413 kişinin testi pozitif çıktı, 156 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkati çekerek, mecburi olmayan ziyaret ve görüşmeler ile kalabalık ortamlardan kaçınılması uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2. Yeditepe Bienali'nde konuştu
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile düzenlenen Yeditepe Bienali ikinci kez sanatseverlerle buluştu. Burada konuşma yapan Erdoğan, “Her türlü sapkınlığı, marjinalliği, sanat adı altında normalleştirmeye çalışan sinsi saldırıya karşı kendi imkanlarımızı daha güçlü şekilde devreye almamız şarttır” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener Beylikdüzü'nde açılış ve temel atma törenine katıldı
Beylikdüzü’nde “Daha yaşanılabilir bir kent” sloganı ile başlatılan 34 projenin açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. 20 park ve 14 tesisten oluşan proje için düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık katıldı. İki ayrı törende yeni tesisler, merkezler, kreşler ve parkların bulunduğu 28 projenin açılışı ve 6 projenin de temel atma töreni gerçekleşti.

HDP'nin teröristlerin yakınlarını Meclis'e çıkarmasına evlat nöbetindeki ailelerden sert tepki
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi, 859’uncu gününde de devam ediyor. HDP’nin dünkü grup toplantısına tepki gösteren Celil Begdaş, “Bugüne kadar HDP’li vekillerden hiçbiri bizi gündeme getirmedi. Meral Danış Beştaş geldi yanımıza sadece söz verdi, şimdi ise kendisi teröristleri Meclis'e çıkardı” dedi.

Cinnet getiren şahıs karısını 11 bıçak darbesiyle öldürdü
Gaziantep'te üç çocuk annesi kadın, cinnet getiren eşi tarafından odaya kilitlendikten sonra 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı koca gözaltına alınırken, talihsiz kadının cenazesi otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.03 azalarak 2.007, Dolar %0.37 artarak 13.8932, Euro %0.45 artarak 15.7156, Altın %0.67 artarak 798.91, Petrol %1.02 artarak 82.83, Bono %0.95 artarak 23.43'den işlem gördü.

Hava Durumu
8 Ocak 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 10, İstanbul Yağmurlu 12, İzmir ve Antalya Sağanak Yağışlı 18, derece olacak.
OGÜNhaber