7 Mart 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Mart 2020 Cumartesi

- 24 Ocak’ta depremin yaşandığı Elazığ’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde, genel bilgilendirme yapmasının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Medya Buluşması programında konuştu.

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunarak, son gelişmelerin ve sahadaki durumun ele alındığı toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, İdlib’de dünyanın sessiz kaldığı insanlık dramını sona erdirmek için Türkiye'nin yoğun çaba harcadığını belirtti.

- Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'ndan çıkan "Yasadışı geçişlerin tolere edilmeyeceği" yönündeki bildiriye tepki gösterdi. Bakanlık, AB'ye "Türkiye'ye çağrı yapmak yerine önce verdiği sözleri tutması" tavsiyesinde bulundu.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Varank, korona virüsten dolayı dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Medikal ürünlerde kara borsa oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

- Denizli'de R.A. isimli şahıs sabah saatlerinde ismi henüz öğrenilmeyen eşini bıçakla öldürdükten sonra kendisini evinin bir odasında iple asarak intihar etti. Olayın ardından evde polis tarafından inceleme başlatıldı.

- Başakşehir'de üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. 2 kişinin yaralandığı kazada araçlardan bir tanesinin arka camındaki “Dikkat acemi şoför” yazısı dikkat çekti.

- Kurdukları saadet zinciri sistemiyle çoğunluğu İranlı yüzlerce kişiyi toplam 500 milyon dolar dolandıran çetenin para trafiğini yönettiği belirlenen 3 kişi yakalandı. Operasyonda 8 milyon TL ele geçirildi.

- Emniyet Genel Müdürlüğü, Korona Virüsü ile ilgili olarak Türkiye’de salgının görüldüğüne dair gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını sahte hesaplar üzerinden yayarak kamuoyunu korku ve paniğe sevk eden paylaşımlar tespit edildiğini ve paylaşımı yapan şahıslar hakkında gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

- Suriye’nin İdlib kentinde 5 kardeş, çöpte bulduları mayını eve getirip oynamaya başladı. Mayının patlaması sonucu 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybederken diğerleri ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

- Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Gün Medya ailesi olarak tüm kadınlarımızın, tüm emekçi kadınlarımızın dünya kadınlar gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Kadın cinayetlerinin olmadığı, kadına şiddetin olmadığı, kadına saygının olduğu, kadınların özgür olabildiği bir dünya diliyoruz.

- 8 Mart 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve Antalya'da 21, İstanbul'da 20, İzmir'de 22 derece olacak.
OGÜNhaber