7 Eylül 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 7 Eylül 2020 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vazgeçin bu dönemde düğünlerden
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Sigorta tanıtım töreninde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamam diye sloganlaştırdığımız maske, temizlik, mesafe kuralına uymaya davet ediyorum. Vazgeçin bu dönem düğünlerden, yemekli merasimlerden, buralardan aldığımız haberler bizi üzüyor. Özellikle şu sigara olayına da bu dönemde ara verin, içmeyin kendinize acıyın biz sizi seviyoruz ve onun için de acıyoruz" açıklamasında bulundu.

Trump'tan Suudi Arabistan'a 'Körfez ülkeleri ile müzakere"'çağrısı
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suudi Arabistan'ı aralarındaki sorunun çözümü için diğer Körfez ülkeleri ile müzakere yapmaya davet ettiği belirtildi.

Bakan Albayrak: Türkiye Sigorta küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye Sigorta, kar güdüsü yanında kamu ekonomik vizyonunun parçası olarak bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak.' dedi.

Çok sayıda kaymakam görevden alındı
Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları terör örgütü FETÖ soruşturması nedeniyle görevden alınırken Şanlıurfa’nın Akçakale ile merkez Karaköprü ilçe kaymakamlarının da açığa alındığı öğrenildi. Öte yandan Erzurum'da da 3 ilçe kaymakamının açığa alındığı bildirildi.

Belarus sokakları yeniden karıştı
Belarus’taki hükümet karşıtı protestolara polis müdahale ederek çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı. Belarus İçişleri Bakanlığı 100 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, muhalefet bu sayının yaklaşık 300 olduğunu öne sürdü.

Dünya geneli Koronavirüs vaka sayısı 27 milyon 200 bini geçti
Ölü sayısı 887 bin 557'ye, iyileşenlerin sayısı ise 19 milyon 374 bin 139'a ulaştı.

Hindistan Covid-19 vakalarında dünya ikinciliğine yükseldi
Hindistan Covid-19 vakalarında Brezilya'yı geride bırakarak ABD'nin ardından ikinciliğe yerleşti. Hindistan'da son 24 saatte 90 bin yeni vaka tespit edildi. Hindistan'da vaka sayısı 4.2 milyonu geçerken, Covid-19 bağlantılı ölüm 72 bine yaklaştı.

California'daki yangınlar nedeniyle 5 bölgede acil durum ilanı
California Eyaleti Valisi Gavin Newsom, eyalet genelindeki yangınlar nedeniyle Fresno, Madera, Mariposa, San Bernardino ve San Diego için acil durum ilan etti. Fresno bölgesindeki Sierra Ulusal Ormanı yakınında mahsur kalan 200 kampçı helikopterle kurtarıldı.

IOC: 'Tokyo Olimpiyatları Covid-19 olsa da olmasa da gelecek yıl yapılacak'
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates, ertelenen Tokyo Olimpiyatlarının önümüzdeki yıl 'Covid olsa da olmasa da' başlayacağını açıkladı.

İran'da Mavi balina oyunu yüzünden 3 genç hayatını kaybetti
İran’da mavi balina oyununun final bölümünü tamamlamak için Hazar denizine atlayan 4 gençten 3’ü hayatını kaybetti.
OGÜNhaber