Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Ekim 2022 Cuma

"Miçotakis protokol kaidelerini bilmeyen bir adam"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekya'nın başkenti Prag'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerginlik yaşadığı iddialarına ilişkin, "Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kendisinin konuşması programda olmamasına rağmen ben konuşmamı yaptım masama geçtim. Kimden nasıl izin aldı ben bilmiyorum bana laf yetiştirmeye kalktı. Ben ona cevap verir miyim" dedi.

İnce'den Kılıçdaroğlu'na başörtü eleştirisi
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bartın ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gerçek sorunlar yerine başörtüsü gibi çözülmüş sorunları gündeme getirmekle eleştirirken, “Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun, Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın destekçisidir” dedi.

İstanbul'da 8 ilçede yeni yabancı kaydı yapılmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki Suriyeli sayısının 3 milyon 646 bin 278, uluslararası koruma kapsamında kalanların sayısının da 321 bin 52 olduğunu açıkladı. İstanbul'daki toplam Suriyeli sayısının toplam 1 milyon 271 bin 279 olduğu söyleyen Bakan Soylu, Fatih ve Esenyurt’un ardından Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu ilçelerinin yabancılar için ikamet izinlerine kapatıldığını artık yeni yabancı kaydının yapılmacağını duyurdu.

Kara parayı aklamak için hayvanat bahçesi kuran çeteye operasyon
İllegal çağrı merkezi kurarak “Almadığınız kargonuz sebebiyle hakkınızda icra takibi başlatılacak” diyerek vatandaşın banka bilgilerini ele geçiren ve milyonluk vurgun yapan 55 çete üyesi İstanbul ve Zonguldak'ta 21 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandı. Suçtan elde edilen paraları aklamak için paravan olarak kullanıldığı belirlenen çiftlik evinde yapılan aramalarda; 3 adet geyik, 2 adet yaban koyunu, 2 adet tavus kuşu, 2 adet deve kuşu, 2 adet Alpaka, 1 adet siyah kuğu ile 2 adet cüce keçi bulundu.

"Sırtında 13 tane bıçak izi vardı"
Ankara’da müşteri gibi geldiği bakkalı para vermediği gerekçesiyle 13 yerinden bıçaklayan saldırgan yakalandı. Hayatını kaybeden bakkalın kanlar içerisindeki görüntüleri ortaya çıkarken, oğlu ise dehşete düşüren o anları anlattı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.43 artarak 3.569, Dolar %0.05 artarak 18.5942, Euro %0.31 azalarak 18.1314, Altın %0.61 azalarak 1.016.70, Petrol %1.09 artarak 95.45, Bono %1.21 azalarak 15.52'den işlem gördü.

Hava Durumu
8 Ekim 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 16, İstanbul Yağmurlu 22, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber