Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Temmuz 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tahıl Koridoru konusunda görüşmeleri yoğunlaştıracağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz tahıl koridoruyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye’de yabancı temsilcilik mensuplarının Dışişleri Bakanlığından görüş alınması kararını çürümüşlük olarak nitelendirmesine ilişkin, “Devletin bu bütüncüllüğünü, devletin hassasiyetini çürümüşlük olarak değerlendirmek cehalettir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye adaleti getireceğiz
Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklanan Emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye adaleti getireceğiz. Bu ülkede hiç kimseyi mağdur etmemeye gayret edeceğiz” dedi.

Valizin etrafına saklanan 2,6 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Eskişehir’de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyon sonucu, bir valizin etrafına saklanmış halde piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 2 kilogram 666 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Pakistan'daki Muson yağmurlarında can kaybı 77'ye yükseldi
Pakistan’da etkili olan Muson yağmurlarının bilançosu artıyor. Pakistan'da etkili olan Muson yağmurlarının sele neden olması ile ülke genelinde hayatı kaybedenlerin sayısı 77’ye yükseldi. Pakistan’da en fazla can kaybının yaşandığı eyaletin, 39 kişinin hayatını kaybetmesi ile Belucistan olduğu belirtildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.02 artarak 2.396, Dolar %1.63 artarak 17.2500, Euro %0.60 artarak 17.5729, Altın %1.45 artarak 976.80, Petrol %1.72 artarak 104.54, Bono %1.38 azalarak 23.52'den işlem gördü.

Hava Durumu
7 Temmuz 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 32, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber