6 Temmuz 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 6 Temmuz 2020 Pazartesi

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 Temmuz Türkiye günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 1.148 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı ise 19 kişi daha arttı. Koca konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. TEDBİR VARKEN, “Bugün vefat eden sayısı” kanıksanacak tablo değil." ifadelerini kullandı.

- Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, tağşiş ve taklitle mücadele konusunda cezai yaptırımları yükselten, gerektiğinde meslekten mene kadar giden cezaları içeren bir paketi TBMM gündemine getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

- MHP’nin ortak Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif ile bir ilde birden fazla baro kurulabilmesine imkan sağlanıyor. Bir avukat aynı ilde birden fazla Baro’nun bulunması halinde stajının ikinci altı aylık kısmını, staj yapılan Baro’ya kayıtlı bir avukatın yanında yapılabilecek.

- Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.İlk belirlemelere göre, olayın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ve sabotaja yönelik bulgu tespit edilmediği öğrenildi.

- Beylikdüzü D-100 karayolu üzerinde seyir halinde olan İETT otobüsü arıza yaptı. Şoför arızayı kontrol etmek isterken araç bir anda harekete geçerek metrobüs köprüsünün ayağına çarptı. Kazada 19 kişi yaralanırken yaralıların hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

- İstanbul’da araç kiralama adı altında vatandaşların kredi kartlarından bir miktar provizyon bedeli çeken, daha sonra kiraladıkları araçları GPRS’den takip ederek geri teslim edilmesine 3 gün kala çizen ve vatandaşların provizyon bedellerini iade etmeyerek yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan çete polis tarafından çökertildi. Operasyon anı kameralara yansırken, polisin “kavga” şikayetini değerlendirmesi sonucu çözülen ve çökertilen çete üyesi 22 şüpheli ise gözaltına alındı.

- 27 Haziran günü Van Gölü’nde batan tekneden şu ana kadar 10 göçmenin cesedine ulaşılmıştı. Göçmenlerin bulunması için havadan ve gölde arama çalışmaları devam ederken, bugün 1 yabancı uyruklunun daha cesedine ulaşıldı. Gölden toplam 11 kişinin cesedi çıkarılırken, arama tarama çalışmaları 4 ROW ve 4 Sonar cihazı ile yürütülüyor.

- Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, komandoların, Barış Pınarı bölgesindeki Suriyelilerin huzur ve güvenliği için her türlü tedbiri almaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Komandolarımız, terör örgütü PKK/YPG'nin bir saldırı girişimini daha önleyerek 2 teröristi etkisiz hale getirdi." ifadeleri kullanıldı.

- Japonya’nın güney batısında etki gösteren şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketinde ölü sayısı 44'e yükseldi. Kayıp 10 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 11 milyon 572 bin 124'e ulaştı. Virüs nedeniyle 537 bin 47 kişi öldü, virüs saptanan 6 milyon 543 bin 54 kişi iyileşti. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD'de 2 milyon 983 bin 142 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 132 bin 571 kişi yaşamını yitirdi.

- 6 Temmuz 2020 Pazartesi günü borsa piyasaları; BIST %1.82 artarak 117.860, Dolar %0.09 artarak 6.8658, Euro %0.62 artarak 7.7758, Altın %0.04 azalarak 392.00, Petrol %1.12 artarak 43.28, Bono %1.66 artarak 9.79'dan işlem gördü.

- 7 Temmuz 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 35, İstanbul ve İzmir'de 32, Antalya'da 31 derece olacak.
OGÜNhaber