6 Ocak 2023 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Ocak 2023 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan 3.5 asırlık Yeni Camii'yi yeniden ibadete açtı
İstanbul'un silüetini süsleyen Eminönü'ndeki 3.5 asırlık Yeni Camii'nin 2016 yılında başlayan restorasyonu tamamlandı. Çalışmalar kapsamında saçak ve kubbelerindeki 175 ton kurşun da değiştirilen Yeni Cami, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden ibadete açıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun kılını bile teslim etmeyeceğiz
Anadolu Yakasında 3 önemli metro hattını birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metrosu’nun açılışı CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. 13 istasyonu bulunan metro hattı ile alakalı konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Güncel değeri 12 milyar lirayı aşmış bir projeden bahsediyoruz” dedi. Ayrıca İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddialarının yer aldığı siyasi polemiğe yorumda bulunan Akşener, “Benim daha dokunulmazlığım yok. Ben de ahmak dedim” dedi.

Bakan Kurum: "Orta gelirli vatandaşlarımız 4 bin 400 TL'den başlayan taksitle ev sahibi olabilecek"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sosyal konut ile başladığımız alt gelir grubuna hitap eden projenin dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için 81 ilimizde kampanya başlatıyoruz. İlk etapta 100 bin evi olmayan orta gelirli kardeşlerimiz ev sahibi olabilmeleri için bu projeyi yürütüyoruz. Çalışma çerçevesinde 15 Ocak itibariyle kampanyamız başlayacak.

MİT, MLKP'nin sözde yöneticisi Zeki Gürbüz'ü etkisiz hale getirdi
MİT, Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz'ü Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.

İstanbul'da dron destekli trafik denetimi
Trafik Şube Müdürlüğü Ekipleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde havadan trafik denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde dron ile emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 3 sürücüye 136'şar lira para cezası kesildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %3,48 artarak 5.247, Dolar %0.02 artarak 18.7681, Euro %0.18 artarak 19.8005, Altın %0.79 artarak 1.114.87, Petrol %1.11 artarak 79.56, Bono Sabit değerinde kalarak 8.42'den işlem gördü.

Hava Durumu
7 Ocak 2023 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 4, İstanbul Bulutlu 12, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber