6 Ocak 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 6 Ocak 2022 Perşembe

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 417 bin 787 Kovid-19 testi yapıldı, 66 bin 467 kişinin testi pozitif çıktı, 143 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 29 bin 316 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu ve Lavrov'un görüşmesinde, ikili ilişkiler, NATO Rusya Konseyi toplantısı, Kazakistan, Bosna Hersek ve Kafkaslar'daki güncel gelişmeler ele alındı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Bütün emeklilerin bir araya gelerek ortak hareket etmesi lazım"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. Heyetler baş başa görüştükten sonra ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin bir araya gelerek haklarını araması gerektiğini söyledi.

İnternetten bomba yapımını öğrendi, eşi ve patronunu öldürmeyi planladı
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde karısının patronuyla ilişkisi olduğunu öğrenen koca, internetten öğrendiği uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğini otomobile yerleştirdi. Patlamayan EYP ile 3 gün gezen kişinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hasan D., adliyeye sevk edilirken “Çocuklarım canına kastettiler, onun için yaptım” dedi.

Rusya, Kazakistan'a hava indirme birliği gönderdi
Rusya Savunma Bakanlığı, Kazakistan'ın talebi üzerine ülkeye hava indirme birlikleri gönderildiğini duyurdu. Kazakistan'ın Almatı kentine gönderilen birliklerle ilgili yapılan resmi açıklamada, "6 Ocak 2022'de kabul edilen Kolektif Güvenlik Konseyi'nin kararına uygun olarak Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün Barış Gücü, durumu istikrara kavuşturmak ve normalleştirmek için sınırlı bir süreyle Kazakistan'a gönderildi. Rusya Hava Birlikleri'ne bağlı alt bölümler ve askeri birlikler, KGAÖ barış güçlerine dahil edildi. Rus birliklerinin uçakla Kazakistan topraklarına sevkine devam ediliyor" denildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.62 artarak 2.018, Dolar %0.58 artarak 13.7475, Euro %0.79 artarak 15.5877, Altın %0.52 azalarak 790.75, Petrol %1.89 artarak 82.33, Bono %4.27 artarak 23.21'den işlem gördü.

Hava Durumu
7 Ocak 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 10, İstanbul Bulutlu 16, İzmir ve Antalya Sağanak Yağışlı 18, derece olacak.
OGÜNhaber