6 Mart 2021 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 6 Mart 2021 Cumartesi

HDP olmasaydı, PKK olmazdı diyen Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini sürdürüyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 552’nci gününe girdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 552'nci gününde de devam ediyor. Van'dan 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Baran için eyleme dahil olan anne Solmaz Öğrünç, oğlunu almadan oradan gitmeyeceğini, HDP'nin oğlunu nasıl götürüp PKK'ya verdiyse aynı şekilde getirmesi çağrısında bulundu.

İstanbul'da cumartesi kısıtlaması kalktı, vatandaşlar sahillere akın etti
Kademeli normalleşme kararı sonrası İstanbul’da sahiller doldu, taştı. Bazı vatandaşların ise maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü. Sahillerdeki yoğun kalabalık havadan görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Kademeli normalleşme sürecine ilişkin olarak İstanbul’da Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Yasağın kalkması sonrası güzel havayı da fırsat bilen vatandaşlar sahillere akın etti. Kartal ve Pendik Sahili’ne gelen vatandaşlardan kimisi spor yaparken, kimisi yürüyüş, kimisi ise arkadaşlarıyla toplandı. Bazı vatandaşlar çocuklarını oynatırken, bazı vatandaşlar da bisiklet sürdü. Sahilde toplanarak bir araya gelen bazı vatandaşların ise maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı görüldü. Öte yandan Sahillerdeki yoğun kalabalık havadan görüntülendi.

Erdoğan sevgisi Times Meydanı'nda

ABD’nin New York kentindeki Times Meydanı’nda dijital ekranında "Love Erdogan" yazılı kamyonet dolaştırıldı.
ABD’nin New York kentinde bulunan Times Meydanı’nda geçtiğimiz günlerde verilen "Stop Erdogan" yazılı ilanının ardından bu kez "Love Erdogan" yazılı dijital ekranlı kamyonet dolaştırıldı. Kamyonetin dijital ekranında Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı da yer alırken, hoparlörlerden Dombra da çalındı.

Kanada Johnson & Johnson'ın tek dozluk Covid-19 aşısını onayladı
Kanada Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı geliştirilen tek dozluk aşıyı onaylandı. Böylece Pfizer-BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının ardından ülkedeki 4’üncü aşıya onay verilmiş oldu.

Kanada Sağlık Bakanlığına bağlı federal kurum olan Health Canada, 30 Kasım’dan bu yana Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıyı inceliyordu. Başbakan Justin Trudeau, Johnson & Johnson aşısının onaylandığını duyurdu. Böylece Pfizer-BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının ardından ülkedeki 4’üncü aşıya onay verilmiş oldu.

Kuaför görünümlü kıraathaneye baskın kamerada
Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yapılan denetimler esnasında bir kuaförden açık sürgülü kapıyla geçiş yapılan bir kıraathaneye baskın düzenledi. Baskında içeride bulunan ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 5 kişiye 17 bin 345 lira idari para cezası kesildi. Şahısların polis baskına karşım güvenlik kamera sistemi de kurdukları tespit edildi.

Adliye bahçesinde gergin anlar
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bir vatandaşın 3 büyükbaşını çaldığı tespit edilen 3 şüpheli, jandarma tarafından yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kararı duyan yakınları, adliye önünde sosyal mesafeyi unutup, jandarmaya zorluk çıkardı.

2020 yılı Mart ayında Hacıevhat Mahallesi eski Keşan yolu mevkiinde bir vatandaşa ait çiftlikten 3 büyükbaş hayvan çalınmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren Malkara İlçe Jandarma ekipleri, şahısların kimliğini tespit etti. Yapılan operasyon sonrası hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler M.G. A.G. ve M.K. Edirne’de yakalandı.

Şile'de trafik terörü, Aracın kapısını açıp, sürücüyü darbettiler
Şile’de iki araç arasında yol verme kavgası çıktı. Kavga eden araç sürücüsü ve arkadaşları, kamyonet sürücüsünü darp etti. Yaşanan o anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde Şile Otoyulu’nda akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre bir araç sürücüsü kendisine yol vermeyen kamyonet sürücüsü ile sözlü olarak tartışmaya başladı. Kısa süre sonra kamyonet sürücüsünün sağa dönüş yapacağı esnada aracını sağ şeride çekerek inen ve henüz kimliği belirlenemeyen otomobil sürücüsü ile arkadaşları, kamyonetin kapısını açarak sürücüyü darp etti. Otomobil sürücüsünün yakınlarından olan kadınlar ise kavgayı ayırdıktan sonra kamyonet sürücüsüne bağırarak tepki gösterdi. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Hava Durumu
7 Mart 2021 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 8, İstanbul'da 9, İzmir'de 17, Antalya'da 20 derece olacak.
OGÜNhaber