6 Haziran 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 6 Haziran 2020 Cumartesi

Koronavirüsten 18 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 18 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 648 olduğunu açıkladı.

Uzmandan, "Köyde gibi yaşayın, erken yatın erken kalkın" önerisi
Koronavirüs salgının insanların rutinleri başta olmak üzere hayatımızda önemli değişikliklere yol açtığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, modern tıbbın geldiği noktanın özetinin “Köyde gibi yaşayıp erken yatıp erken kalmak" olduğunu söyledi.

Adana’da PKK/KCK operasyonu
Adana’da, PKK/KCK terör örgütü adına polislere yönelik korsan eylem düzenlendiği belirlenen 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şafak vakti gerçekleşen operasyonla şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 36 yaprak ve 18 sayfadan oluşan, deri üzerine İbrani alfabesi ile yazılmış el yazmalı kitap, 1 adet parşömen üzerine baskılı Hz. Meryem ve Hz. İsa figürlerinin olduğu tablo ile 1 adet heykel ele geçirildi.

Hava Durumu
7 Haziran 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul'da 26, İzmir'de 29, Antalya'da 28 derece olacak.
OGÜNhaber