WebTV - 6 Haziran 2017 Salı, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 6 Haziran 2017 Salı

Bahçeli’den Almanya’ya: Durduğunuz kabahat !
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya askerlerinin İncirlik’ten çekileceği kararına ilişkin, “Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun" dedi.

Genel Başkan Vekili olarak ilk kez konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun işsizlik oranlarına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Türkiye’de 27,5 milyon çalışan var, açıklanan işsizlik oranı ne? Yüzde 12,6. Çarptığınız zaman ne ediyor, yaklaşık 3,5 milyon. Kılıçdaroğlu ne diyor, 7 milyon hadi yüzde 10 fazlayı anladık da yüzde 100 sapma olur mu kardeşim?” dedi.

Katar için liderlerle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap yarımadasında Katar konusundaki son gelişmelerle ilgili bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki bakanlıktan 47 kişi hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında görevli 30 , Ulaştırma Bakanlığında görevli 17 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Dağda operasyon, eteklerinde amatör rafting
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü Kato Dağı eteklerinde bir grup çocuk, Habur Çayı’nın azgın sularına aldırış etmeden, pet şişe doldurdukları çuvallarla rafting yapıyor.

Metrobüste şoföre silah çekti
İstanbul Küçükçekmece’de metrobüste şoförle tartışan şahıs, silahına davrandı.

Otomobil tırın altına girdi: 2 ölü
Aksaray’da bir otomobil, park halinde bulunan tıra arkadan çarptı. Tırın altına giren otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti.

Elektroşoklu avcılar dronlu takiple suçüstü yakalandı
Beyşehir Gölünde av yasağına rağmen elektroşokla suya elektrik akımı vererek balık avladığı iddia edilen 2 kişi, sazlıklar arasında drone ile yapılan takip sonucu kaçmak isterken suçüstü yakalandı.

Menfezde sıkışan danalar için operasyon
Erzurum’un merkez Aziziye ilçesinde girdikleri menfeze sıkışan iki dana, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Mardin Kalesi turizme açılmayı bekliyor
Mardin’in tepesinde 10’uncu yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen ve Kartal Yuvası olarak da bilinen bir kilometre uzunluğundaki Mardin Kalesi, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Arda Turan’dan şok karar !
Ünlü futbolcu Arda Turan, Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

İşte kupa finalinin faturası
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kupa finalinde taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor’a 1’er maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,14 yükselerek 98.332, Dolar % 0,23 azalarak 3,5221, Euro % 0,12 azalarak 3,9689, Altın % 0,84 yükselerek 146,52, Petrol % 0,38 yükselerek 49,36, Bono % 0,36 azalarak 10,99'dan işlem gördü. 

Yarın Yurtta hava nasıl olacak?
7 Haziran 2017 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 28, İstanbul'da 27, İzmir'de 32 ve Antalya'da 26 derece olacak. 
OGÜNhaber