5 Temmuz 2021 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Temmuz 2021 Pazartesi

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 216 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 418 kişinin testi pozitif çıktı, 50 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Türkiye'de bugüne kadar yapılan birinci doz aşı 35 milyon 883 bin 598, ikinci doz 15 milyon 659 bin 611, üçüncü doz ise 1 milyon 64 bin 526 olmak üzere toplam 52 milyon 607 bin 735 doza yükseldi.

Bakan Kurum: Marmara Denizi'ni en kısa zamanda eski haline getireceğiz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Beykoz Belediyesine ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kurum, müsilajla mücadele çalışmalarıyla ilgili, “Bugün itibariyle 592 bölgede temizlik çalışması yürüttük ve 10 bin 500 metreküp müsilajı bertaraf ettik. Marmara Denizi’ni en kısa zamanda eski haline getireceğiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Bütün kentsel dönüşümler yerinde ve şeffaf olmalıdır
CHP Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Merkez binasının önünde İstanbul Güngören-Tozkoparan kentsel dönüşüm mağdurlarıyla birlikle kentsel dönüşüm hakkında konuştu. Özkoç, “Esas olan yerinde dönüşüm, şeffaflıktır. Merkezi yönetim ve yerel yönetim iş birliği sağlamalıdır” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye Kıbrıs’a 1974'te barışı getirdi, halen sürmektedir
Türkiye’nin Kıbrıs’a 1974’te barışı getirdiğini ve halen daha sürmekte olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Büyük bir başarı ile Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştiriliyor, o günden bu güne Kıbrıs Türk’ü bağımsızlığı, özgürlüğü ve hürriyetiyle yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin askerleri gelmeseydi Kıbrıs’ta bir tane Türk kalmazdı. Bugün Kıbrıs bir Yunan adası olurdu" dedi.

Suç örgütüne helikopter destekli şafak operasyonu
İzmir'in Bergama ve civar ilçelerinde örgütlü olarak yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen şahıslara yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Helikopter destekli yapılan operasyon kapsamında, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve tabanca parçalarının yanı sıra uyuşturucu madde de ele geçirildi.

Ekonomi Vitrini
6 Temmuz 2021 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Bulutlu 28, İstanbul Yağmurlu 28, İzmir Güneşli 31, Antalya Güneşli 31 derece olacak.

Hava Durumu
4 Temmuz 2021 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 26, İstanbul Yağmurlu 28, İzmir Güneşli 30, Antalya Güneşli 39 derece olacak.
OGÜNhaber