5 Ocak 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Ocak 2020 Pazar

Motorlu taşıt vergisinde ilk taksit ödemeleri başladı
Milyonlarca araç sahibinin ödemekle yükümlü olduğu vergiden ocak ayı itibarıyla ilk taksit talep ediliyor. İkinci taksit ödemeleri ise temmuz ayında alınacak.

Kamboçya'da inşaat halindeki 7 katlı bina çöktü
Kamboçya’da inşaat halindeki 7 katlı bir binanın çökmesi sonucu 36 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenleniyor
Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD’nin düzenlediği füzeli saldırıda hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için İran’ın Ahvaz şehrinde cenaze töreni düzenleniyor.

Adana Kebap ilk asiyez pidesiyle servis edildi
Adana’da bir kebapçı, Adana Kebabını genetik olarak dünyanın ilk buğdayı olan siyez buğdayından dünyada ilk kez elde edilen siyez pidesiyle servis etti. Kentteki diyetisyen ve doktorlara yedirilen pide ve kebap, tam not aldı.

Bu sporcular sınırları zorluyor
Bursa’da off-road timlerinin yarış hazırlıkları nefes kesti. Yağmur ve kar sularıyla çamur deryasına dönen yolda ilerlemek için inat eden sürücüler, arazi araçlarının sınırlarını zorladı.

Hava Durumu
6 Ocak 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 2, İstanbul'da 9, İzmir'de 7 ve Antalya'da 15 derece olacak.
OGÜNhaber