5 Nisan 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Nisan 2020 Pazar

Bakan Koca 5 Nisan'daki vaka, ölüm ve iyileşen hasta sayısını açıkladı
Türkiye'de Covid 19 nedeniyle 5 Nisan'da vefat eden hasta sayısı 73 kişi artarak 574'e yükseldi. Günlük yapılan test sayısı 20.065, vaka sayısı 3.135, iyileşen hasta sayısı da 256 oldu. Toplam vaka 27 bin 69, toplam vefat 574, toplam iyileşen hasta sayısı da 1.042 oldu.

Sürekli maske takılmalı mı, takılmamalı mı? DSÖ, 'Hasta olanlar maske takmalı'
Salgınla mücadele ederken sürekli maske takılmalı mı? Sorusu gündemdeki yerini koruyor. DSÖ de hasta olanların maskeyi sürekli takması gerektiğini söyledi.

18-20 yaş aralığında sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklar belli oldu
İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı kapsamında 81 il valiliğine 18-20 yaş arasındaki gençlerle ilgili istisnaları içeren ek bir genelge daha gönderdi.

Bakan Selçuk, '93 ilacı daha geri ödeme listesine aldık'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yapılan düzenlemeyle, 4'ü kanser ve epilepsi, 3'ü parkinson olmak üzere 93 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını bildirdi.

İstanbul çıkışında denetimler devam ediyor
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle megakent İstanbul dahil otuz büyükşehir ve akciğer hastalığının en fazla görüldüğü Zonguldak'ın giriş ve çıkışları on beş günlüğüne kapatıldı.

Başakşehir Şehir Hastanesi yolundaki hummalı çalışma drone ile görüntülendi
Dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan ve 20 Nisan'da açılışı yapılacak olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin yollarının yapımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca başlandı.

İspanya'da korona virüsten ölenlerin sayısı 12 bin 418'e yükseldi
İspanya'da korona virüs nedeniyle son 24 saatte 674 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 12 bin 418'e yükseldi.

Koronavirüs bu ilçeye uğramadı
Sivas'ın 17 bin nüfuslu Gürün ilçesinde bugün kadar korona virüse rastlanılmadı, İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftci, ilçe dışında ki Gürünlülere 'olduğunuz yerde kalın' çağrısı yaptı.

Koronavirüs Pamukkale travertenlerine yaradı
Denizli'nin dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri korona virüs tedbirleri kapsamında ziyaretçi girişine kapatıldı.

Kocaeli'de sessizliğe bürünen cadde ve sahiller havadan görüntülendi
Kocaeli'de korona virüs tedbirleri nedeniyle insanların sokağa çıkmamasıyla her gün binlerce kişinin bulunduğu sahiller ve caddeler boş kaldı. Sessizliğe bürünen Kocaeli havadan görüntülendi.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatı hız kesmeden devam ediyor
Türkiye'nin Ordu-Giresun Havaalanı'ndan sonra denize dolgu yapılarak inşa edilen 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı inşaatında yüzde 64 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yoğun bakım çalışanlarından 'penguen dansı'
Korona virüsü ile mücadelede en önde yer alan sağlıkçıların yaptığı 'penguen dansı' hem hastalara hem de çalışanlara moral oldu.

Dev projenin yüzde 67'si bitti
Tamamlandığında dünyanın en uzun 2., Avrupa ve Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tünelinde inşaat çalışmalarının yüzde 67'si tamamlandı.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak? 6 Nisan 2020 Pazartesi
6 Nisan 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 11, İzmir'de 18, Antalya'da 19 derece olacak.
OGÜNhaber