5 Haziran 2021 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Haziran 2021 Cumartesi

Türkiye'de Son Durum
son 24 saatte 216 bin 658 Kovid-19 testi yapıldı. 8 bin 697 kişinin testi pozitif çıktı, 231 kişi yaşamını yitirdi.

Ağır hasta sayısı 1876 oldu, 14 bin 472 kişinin Kovid-19 tedavisi veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 13 bin 111'e yükseldi.

Toplam test sayısı 52 milyon 167 bin 387'ye ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 178 bin 648, vefat sayısı 46 bin 71 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,2, yatak doluluk oranı yüzde 45,5, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62,5, ventilatör doluluk oranı yüzde 30,7, ortalama temaslı tespit süresi 8 saat ve filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayda geçti.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu da açıklayan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “725 kilo metrelik ray serimini tamamladık. Projenin tamamlanması ile Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresi 12 saatten ilk etapta 4 saate ardından da 2 saate inecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Ankara-Sivas YHT projesi şantiyesinde incelemelerde bulunmak için hızlı tren le Yozgat’a geldi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ordubozan tepkisi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yalanla dolanla ordumuza ve onun komuta heyetine dil uzatmayı adet haline getiren ordubozanlar var. Fitne ve fesat peşinde koşan bu ordubozanlar, TSK’nın tatbikatlardaki ve asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla üç kıtada icra etmekte olduğu operasyonlardaki başarılarını engelleyemeyecekler, gölgeleyemeyecekler” dedi.

İstiklal Caddesi'nde kısıtlamasız ilk Cumartesi yoğunluğu
Haziran ayı itibariyle başlayan kademeli normalleşme sürecinin kısıtlamasız ilk Cumartesi gününde İstiklal Caddesi’nde yoğunluk oluştu. Hafta sonunu fırsat bilerek İstiklal Caddesi’ne gelenlerin oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülendi.

Çin'de Sinovac aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımına onay
Çin, Sinovac şirketinin korona virüse karşı ürettiği "CoronaVac" aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımını onayladı.

Dünya genelinde korona virüs salgını ile mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama programlarında aşının uygulandığı yaş grupları genişletiliyor. Çin’de Sinovac Biotech şirketinin Covid-19’a karşı ürettiği "CoronaVac" aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımına yeşil ışık yakıldı. Sinovac Biotech CEO’su Yin Weidong yaptığı açıklamada, aşının söz konusu yaş aralığındaki çocuklara ne zaman uygulanmaya başlanacağının sağlık yetkililerine bağlı olduğunu ifade etti. Yin, reşit olmayanların enfeksiyondan sonra ciddi semptom riski daha yüksek olan yaşlılara kıyasla aşılamada daha düşük önceliğe sahip olduğunu vurguladı.

Hava Durumu
6 Haziran 2021 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Bulutlu 22, İstanbul Bulutlu 22, İzmir Bulutlu 28, Antalya Bulutlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber