5 Ekim 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 5 Ekim 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dürüstsen, samimiysen çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Dürüstsen samimiysen, çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin açılama
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine ilişkin, “Teklifi görelim, getirsin görelim. Biz bir yasayı çok yalın haliyle getiriyoruz, karşı taraf bu yasanın genişletilerek anayasa değişikliği haline getirilmesini istiyor. Tam olarak ne istediklerini anladığımızda cevabımızı vereceğiz" dedi.

Ataşehir’de özel hastanedeki skandal görüntülere ilişkin Başsavcılıktan açıklama
Ataşehir’de bulunan özel bir hastanede, yoğun bakımda yatan yaşlı kadını ‘böbreğini alacağız’ diyerek korkutup yüzüne doğru para atan sağlık personelleri hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para atılarak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiği görülmekle, bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların sür'atle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Yalova'daki uyuşturucu operasyonunda 6 kişi tutuklandı
Yalova Emniyeti tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda birisi kadın toplam 6 kişi tutuklandı. Operasyonda 2 kilo 126 gram sentetik kannabinoid, 3.42 gram kokain ve uyuşturucu yapımında kullanıldığı düşünülen 2 kilo sıvı kimyasal madde de ele geçirildi.

Endonezya'da stadyumdaki izdihamda ölü sayısı 131'e yükseldi
Endonezya'da Arema FC-Persebaya Surabaya maçının ardından sahaya inen taraftarlar arasında çıkan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 131'e ulaştı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.64 azalarak 3.436, Dolar %1.14 azalarak 18.3355, Euro %0.33 azalarak 18.3700, Altın %0.90 azalarak 1.021.24, Petrol %0.84 artarak 92.57, Bono %2.41 artarak 15.72'den işlem gördü.

Hava Durumu
6 Ekim 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 18, İstanbul Yağmurlu 22, İzmir ve Antalya Bulutlu 27 derece olacak.
OGÜNhaber