5 Ekim 2019 Cumartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 5 Ekim 2019 Cumartesi

Şırnak’ta terör örgütüne şafak operasyonu
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez, Cizre, Silopi, İdil ve Uludere ilçelerinde tespit edilen terör şüphelilerine yönelik yapılan eş zamanlı şafak operasyonunda, 14 şüpheli ile birlikte yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 35 adet av fişeği ve çok sayıda dijital materyal yakalandı.

Arnavutköy’de can pazarı
Edirne’de sınırdışı edilmeyi bekleyen göçmenleri taşıyan bir tır Arnavutköy’de yağmurun etkisiyle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kaza sonrasında olay yerinden kaçmak isteyen tır şoförü, tır dorsesini kaldırarak göçmenleri yola savururken, 34 göçmen yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Özgür Suriye Ordusu, Fırat’ın doğusu için hazır
Özgür Suriye Ordusu, Fırat’ın doğusu için operasyon hazırlıklarını tamamladı.

Meteoroloji uyardı yağış gecikmedi
Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul’a beklenen yağış geldi.

Bordo mavi değirmen hayır için dönüyor
Trabzon Of ilçesine bağlı Ballıca Mahallesi sıra dışı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Mahallenin direkleri, duvarları, değirmeni bordo mavi renge boyanırken, mahallede 16 yıl önce yaptırılan değirmenden de kullanım karşılığı ücret alınmıyor.

Nemrut krater gölü ve dağı eşsiz manzarası ile büyülüyor
Bitlis sınırları içerisinde bulunan ve bir doğa harikası olan Nemrut Krater Dağı ve Gölü eşsiz manzarası ve rengârenk doğası ile büyülüyor.

Hava Durumu
6 Ekim 2019 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 18, İstanbul'da 20, İzmir'de 24, Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber