4 Temmuz 2022 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Temmuz 2022 Pazartesi

Pençe-Kilit Operasyonu'nda Düzceli uzman çavuş şehit oldu
Düzce’nin Gölyaka ilçesine bağlı Bakacak köyünde ikamet eden uzman çavuş Serhat Bal, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü üyeleri ile girdiği çatışma sonrasında şehit düştü. Acılı haber ise ailesine Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş ve ilgili kurum müdürleri tarafından ulaştırıldı. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Bakan Karaismailoğlu, "AK Parti'de ideolojiye değil insana hizmet var"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti’de ideolojiye değil insana hizmet olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, “Bizler her gün milletimiz için yeni projelerin yeni hizmetlerin peşinde koşarken muhalefet yalanlarına devam ediyor Onlar varsın yalanlarına devam etsin. Biz hizmet etmekten geri durmayacak, bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Terör örgütlerine 421 operasyon
Terör örgütlerine yönelik Haziran ayında düzenlenen operasyonlarda 142 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 421 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda aralarında 1’i liste dışı, 1’i gri 2’si turuncu, 2’si mavi, kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 142 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu
Şırnak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlendi. Yapılan Kaçakçılık ve Asayiş operasyonunda uyuşturucu madde, gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 81 şüpheli gözaltına alındı.

Hong Kong'da batan gemideki 12 kişinin cansız bedeni bulundu
Hong Kong’da Cumartesi günü içinde 30 yolcu ve 20’den fazla mürettebatın bulunduğu geminin ikiye ayrılarak batmasının ardından kayıp kişiler için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.51 artarak 2.456, Dolar %0.48 artarak 16.8350, Euro %0.75 artarak 17.6103, Altın %0.29 artarak 978.88, Petrol %1.18 artarak 112.95, Bono %0.17 azalarak 23.61'den işlem gördü.

Hava Durumu
5 Haziran 2022 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 28, İzmir ve Antalya Güneşli 38 derece olacak.
OGÜNhaber