4 Nisan 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Nisan 2020 Cumartesi

İnfaz düzenlemesi TBMM’de kabul edildi
90 bin kişiye tahliye yolunu açan infaz düzenlemesi Meclis Adalet Komisyonunda kabul edildi. Kanun teklifiyle şartları taşıyan mahkumlara 31 mayıs’a kadar izin verilecek.
 
THY, iç hat seferlerini 20 Nisan’a kadar iptal etti
Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, korana virüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehirden havayoluyla çıkışların da 15 gün süreyle geçici durdurulacağı gerekçesiyle THY’nin İç hatlarda 14 büyükşehre yapılan kısıtlı sayıdaki iç hat seferlerinin 20 Nisan tarihine kadar iptal edileceğini açıkladı.
 
İstanbul’da toplu taşıma araçlarında yüzünde maskesi olmayanlar alınmayacak
İstanbul’da otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcuların alınmayacağı öğrenildi.
 
Şehirler arası hatlardan çekilen yüzlerce otobüs Yenikapı meydanını doldurdu
Yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele ve önleme çalışmaları kapsamında yolcu taşımacılığının kısıtlanmasının ardından İstanbul 15 Temmuz Demokrasi otogarında bulunan yüzlerce otobüs Yenikapı Miting meydanına park etti. Çeşitli firmalara ait yolcu otobüslerinin salgının sona erip yeniden yolcu taşımacılığına izin verilmesine kadar alanda kalacağı öğrenildi.
 
Hava Durumu
5 Nisan 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 17, İstanbul'da 11, İzmir'de 19, Antalya'da 22 derece olacak.
OGÜNhaber