4 Mart 2021 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri

Haber Turu 4 Mart 2021 Perşembe

Boşandığı eşi tarafından silahla vurulan 3 çocuk annesi kadın ağır yaralandı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir kadın, 1 hafta önce boşandığı eşi tarafından silahla vuruldu. Ağır yaralanan 3 çocuk annesi kadın hastanede tedavi altına alınırken, kaçan şüpheli şahsı yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı.

Hırsızlar çelik para kasasının böyle taşıdı
İstanbul Başakşehir’de bir nalbur dükkanına giren kar maskeli 3 hırsız, dakikalar süren soygunda 400 bin liralık malzeme çaldılar. Hırsızların fellik fellik değerli eşya araması ve çelik kasayı ellerine alarak dışarı çıkarması ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kontrollü normalleşme kapsamında toplu taşıma araçlarına denetim
Kontrollü normalleşme dönemi korona virüs denetimleri kapsamında toplu taşıma araçları denetlendi. Ekiplerin denetlemeleri devam ederken, toplu taşıma binenlerin sosyal mesafe kuralı hakkında bilgi verildi.
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Kadıköy D-100 karayolu istikametinde toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yaptı. Denetimde toplu taşıma araçlarında korona virüs tedbirlerine uyup uymadığını ve araçlarda fazla yolcu olup olmadığına bakıldı.

Tac Mahal bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi
Hindistan’ın simgelerinden Tac Mahal, kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan bomba ihbarı nedeniyle tahliye edilirken, polis bölgede geniş güvenlik önlemler aldı.
Hindistan’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Tac Mahal, bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildi. Kimliği belirsiz bir kişi polisi arayarak, anıt mezarın yakınlarında bir binaya patlayıcı cihaz yerleştirildiği yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis, Tac Mahal’de bulunan binden fazla ziyaretçi ve güvenlik görevlisini tahliye etti. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Polisin Tac Mahal ve etrafında yaptığı aramalarda şu ana kadar patlayıcı cihaza dair herhangi bir iz bulunamadığı aktarıldı. Polis, bomba tehdidinin sahte olabileceğini tahmin ediyor.

SpaceX’in uzay aracı Starship infilak etti
Spacex’in Mars ve Ay yolculuğu için tasarladığı uzay aracı Starship’in prototipi yüksek irtifa test uçuşu sırasında yere indikten sonra infilak etti.
Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay ve havacılık şirketi SpaceX’in uzay aracı Starship’in prototipi SN10, Texas’ta yüksek irtifa test uçuşu için fırlatıldı. Uzay aracı iniş gerçekleştirdikten 8 dakika sonra infilak etti. Patlamaya rağmen Prototipin uçuş sırasında manevralarını başarıyla gerçekleştirdiği ve başarılı bir iniş yapmayı başardığı belirtildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.35 azalarak 1.523, Dolar %0.07 azalarak 7.4406, Euro %0.03 azalarak 8.9838, Altın %0.13 artarak 411.07, Petrol %1.01 artarak 64.72, Bono sabit değerinde kalarak 15.08'den işlem gördü.

Hava Durumu
5 Mart 2021 Cuma Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara 16, İstanbul 15, İzmir 19, Antalya 21 derece olacak.
OGÜNhaber