4 Kasım 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri HaberTuru programımızda.

Haber Turu 4 Kasım 2019 Pazartesi

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik isim vermeden yaptığı, "Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" açıklamasına CHP'den sert yanıt geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Süleyman Soylu' nun seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyet olduğunu belirterek, "Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşmaya hakları yoktur! Her yurt dışına çıktıklarında Türkiye'yi kötülediler. Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır" dedi.

 

-TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Şentop, G20 ülkelerine seslenerek, "Uluslararası camianın ve örgütlerin varlık sebeplerinin yeniden gözden geçirilmesi zaruretini bir kez daha dikkatinize sunmak istiyorum" dedi.

 

-Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine Kaymakam Hüseyin Çam kayyım olarak atandı.

 

-TSK ve MİT'in Irak kuzeyindeki ortak operasyonuyla, kırmızı kategoride aranan PKK'nın sözde "Metina alan sorumlusu" Müsluh İke etkisiz hale getirildi.

 

-Edirne'de, Yunanistan'ın darbedip Türkiye'ye zorla gönderdiği ileri sürülen 252 düzensiz göçmen yakalandı.

 

-Konya merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "askeri mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 15 şüpheliden 7'si gözaltına alındı.

 

-TÜİK’in resmi verilerine göre yıl başında motorlu taşıtlar vergisi, harçlar, trafik cezaları yüzde 22.58 zamlanacak. Yıl başında memur maaşlarına yüzde 4, emekli aylıklarına yüzde 6.6 civarında zam gelecek..

 

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Rakamın akla mantığa sığan yanı yok. TÜİK'e göre enflasyon düşüyor ama temel ihtiyaçların fiyatı sürekli artıyor." ifadelerini kullandı. Erdoğdu ayrıca TÜİK'ten alışveriş yaptığı marketlerin listesini yayınlamasını istedi.

 

-Marmara Bölgesi'nde ıspanak vakaları artıyor. Şimdiye kadar 66 kişi hastanelere 'ıspanak tükettikten sonra zehirlenme' şikayeti ile başvurdu. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü "Zehirlenmeler ıspanağa benzer yabancı otlardan kaynaklandı." dedi.

 

-İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamayla İstanbul'da yarın 9 ilçenin birçok mahallesinde su kesintilerinin yaşanacağı duyuruldu. İstanbul'un iki yakasında da uygulanacak kesintiler en az 10 saat sürecek. Bazı noktalarda su kesintileri 20 saate ulaşacak. Su kesintisi yaşanacak olan ilçeler; Fatih, Zeytinburnu,Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz

 

-ABD ile Türkiye arasında geçtiğimiz dönemde ciddi bir krize sebep olan terör örgütleri PKK/YPG/PYD ile ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Resulayn'da yapılan baskında terör örgütlerine ait silah deposunda ABD'nin havan topları bulundu.

 

-ABD’nin İran’a yaptırımlar uygulamasının ardından bugün Tahran yönetiminden çok sert ve korkutucu açıklamalar geldi. İran’ın nükleer silah yapmasının önüne geçmeyi planlayan anlaşmanın çöpe atılmasıyla birlikte bu konuda yeni adımlar atan Tahran yönetimi tam 60 adet gelişmiş IR-6 santrifüjü geliştirdiğini duyurdu.

 

4 Kasım 2019 Pazartesi günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.71 artarak 100.146, Dolar %0.23 azalarak 5.6941, Euro %0.34 azalarak 6.3584, Altın %0.43 azalarak 276.69, Petrol %1.38 artarak 62.54 Bono %.3.03 azalarak 12.16 dan işlem gördü.

 

5 Kasım 2019 Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 18, İstanbul 12, İzmir 22, Antalya 23,  Edirne 24 ve Bursa 24, Kastamonu 20, Sivas 17, Hatay 24, Trabzon 22, Erzurum 12, Diyarbakır 20, Van 14, derece olacak.



OGÜNhaber