4 Haziran 2021 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Haziran 2021 Cuma

Türkiye'de Son Durum
Son 24 saatte 216 bin 658 Kovid-19 testi yapıldı. 8 bin 697 kişinin testi pozitif çıktı, 231 kişi yaşamını yitirdi.

Ağır hasta sayısı 1876 oldu, 14 bin 472 kişinin Kovid-19 tedavisi veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 13 bin 111'e yükseldi.

Toplam test sayısı 52 milyon 167 bin 387'ye ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 178 bin 648, vefat sayısı 46 bin 71 oldu.

Bakan Kasapoğlu evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Bakan Kasapoğlu, HDP İl Binası önünde eylem yapan aileleri ziyaret ederek, 'Bu vatanın evlatlarına, analarına hiç kimsenin bu zulmü, çileyi yaşatma hakkı yoktur' dedi.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,2, yatak doluluk oranı yüzde 45,5, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62,5, ventilatör doluluk oranı yüzde 30,7, ortalama temaslı tespit süresi 8 saat ve filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayda geçti.

Genç kız kendini balkondan aşağıya attı
Mecidiyeköy’de psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 26 yaşındaki genç bir kız, kendini 4. kattan aşağıya attı. Dehşet anları kameralara yansırken, ağır yaralanan genç kız kalp masajı yapılarak hastaneye kaldırıldı. Genç kızın ilk atlama girişiminin ise vatandaşlar tarafından ikna yoluyla önlendiği anlar da kameralara yansıdı.

Çocukların fotoğraf ve videosunu çektiği iddia edilen 2 kişiye tekmeli tepki
Antalya’da bir otelde tatil yapan gurbetçi aile, çocuklarının video ve fotoğraflarını çektiğini iddia ettiği yabancı uyruklu kişilere sözlü ve tekmeli tepki gösterdi. Polis yabancı uyruklu 2 şüpheliyle ilgili kişisel verilen kaydedilmesi suçundan işlem başlattı.

Olay, Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde yaşandı. Otelde tatil yapan bir aile çocuklarının video ve fotoğraflarını çektiğini iddia eden yabancı uyruklu bir kişiyi fark etti. Telefonla konuşan kişiye hem sözlü hem de tekme atmaya çalışarak tepki gösteren aile o anları da cep telefonu kamerasına kayıt altına almaya başladı. Aileden biri görüntüyü çektiği iddia edilen kişiye tekme vurdu. İki kişi güvenlik görevlileri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler büyük tepki çekti.

Meksika'da kadın belediye başkanı adayına silahlı saldırı
Meksika’da belediye başkanı adayı Erika Briones’e silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan yara almadan kurtulan başkan adayı, yaşadıklarını sosyal medya hesabından gözyaşları içinde anlattı.

Meksika’da 6 Haziran’daki yerel seçimlere 3 gün kalırken, bir politikacı daha saldırıya uğradı. Suikastların son hedefi, San Luis Potosi eyaletinde yer alan Villa Reyes kentinin belediye başkanlığına adaylığını koyan Erika Briones oldu. Briones’e yönelik saldırı, oğluyla birlikte katıldığı seçim gezisi sırasında gerçekleştirildi. Ulusal Hareket Partisi (PAN) ve Demokratik Devrim Partisi’nin (PRD) ortak adayı Briones, seçim gezisi sırasında başka bir araçta bulunan kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Kimliği belirsiz kişiler, belediye başkan adayı aracından inerken aracın önünü keserek ateş açtı.

Ekonomi Vitrini
4 Haziran 2021 Cuma günü borsa piyasaları; BIST %0.31 artarak 1.433, Dolar %0.05 azalarak 8.6984, Euro %0.28 azalarak 10.5403, Altın %0.11 azalarak 522.89, Petrol %0.55 artarak 71.70, Bono sabit değerinde kalarak 18.90'dan işlem gördü.

Hava Durumu
5 Haziran 2021 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Bulutlu 19, İstanbul Bulutlu 22, İzmir Bulutlu 28, Antalya Bulutlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber