4 Haziran 2020 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 4 Haziran 2020 Perşembe

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac'ı kabul etti.

- Çubuk Akkuzulu Mahallesi’nden şehit Yener Kırıkcı’nın babası Mustafa Kırıkcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti.

- Yeni yargı paketini içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 'Pandemi sürecinde de çiftçilerimizin yanındaydık. Hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 Milyon TL’yi aşan avans desteğinde bulunduk. Çiftçilerimizden ilk hasadı Türkşeker almaya başladı. İnşallah, ülkemizin her karış verimli arazisini ürünsüz bırakmayacağız.' dedi.

- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "Ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeydeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranı yüzde 40'a yükseltildi. Böylelikle dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan karma öğretim modeline diledikleri takdirde üniversitelerimiz uygulama ile geçebilecekler" dedi

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün tespit edildiği kişi sayısı, dünya genelinde 6 milyon 575 bin 874'e ulaştı. Bu süreçte 388 bin 66 kişi öldü, virüs tespit edilen 3 milyon 172 bin 208 kişi iyileşti.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını açıkladı.

- Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti başkent Trablus'ta kontrolü sağladı. Hafter milisleri başkentten çekilmeye başladı.

- ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta polis tarafından öldürülen George Floyd'un nisanda yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

- Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının bu yıl erken görülmeye başlaması ve vaka sayılarının artması endişe yarattı. Uzmanlar kene popülasyonunun yayıldığını da belirterek uyarılarda bulundu. KKKA sebebiyle son 24 saatte üç kişi yaşamını yitirdi...

- 4 Haziran 2020 Perşembe günü borsa piyasaları, BIST %0.47 artarak 109.627, Dolar %0.35 artarak 6.7550, Euro %0.27 artarak 7.5964, Altın %0.84 artarak 371.03, Petrol %0.63 azalarak 39.54, Bono sabit değerinde kalarak 8.81'den işlem gördü.

- 5 Haziran 2020 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 26, İstanbul'da 25, İzmir ve Antalya'da 27 derece olacak.
OGÜNhaber