WebTV - 4 Haziran 2018 Pazartesi, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 4 Haziran 2018 Pazartesi

Parlamenter sisteme dönüşü ele aldılar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme geçişin yol haritasını şimdiden belirlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

İmar barışı milat olacak
Başbakan Yıldırım, imar barışına ilişkin, 'İmarla ilgili bu sorun, son yaptığımız düzenleme ile inşallah tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak. Bir çizgi çekilecek ve bundan sonra da bu gibi teşebbüslere izin verilmeyecek.' dedi.

Sağlık Bakanlığından 'Deniz Baykal' açıklaması
Sağlık Bakanlığı, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın durumunda gözlemlenen değişiklik üzerine kontrol ve yeniden değerlendirilmek üzere Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini açıkladı.

30 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, 28 mayıs-4 haziran haftasında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, son bir haftada yurt içinde 14'ü ölü olmak üzere 30 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerden 3'ünün üst düzey olduğu belirtildi.

Cezaevi firarisi buğday tarlasında yakalandı
Aksaray'da 6 ayrı suçtan aranan ve 17 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan cezaevi firarisi polisin kovalamacası sonucu buğday tarlasında yakalandı.

Enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Tüketici fiyat endeksi Mayıs ayında, bir önceki aya göre yüzde 1,62, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,10 arttı.

Pazaryeri kapanan esnaf tepkili
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Özkanlar pazar yerinin kapatılmasının ardından yeni yer gösterilmeyen pazarcı esnafı, ellerinde kalan meyve ve sebzeleri, kasalar ile belediye önüne getirerek, Bayraklı Belediyesine fırlattı.

Rum Yetimhanesi havadan görüntülendi
Dünyanın en büyük ikinci ahşap yapısı olan Büyükada'daki Rum Yetimhanesi için restorasyon çalışmaların bu yaz başlaması bekleniyor. Adaların en yüksek noktasına eşsiz manzaraya sahip harabeye dönen binanın son durumu havadan çekilen görüntüler ile gözler önüne serildi

İftar ile sahur arasında közde çay keyfi
Konya'da vatandaşlar iftar ile sahur arasında közde demlenen çayın keyfini yaşıyor.

90 yıllık demiryolu hattı yenileniyor
Yenileme çalışmasının yüzde 80'i tamamlanan Samsun-Sivas demiryolu hattının Eylül 2018'de açılması planlanıyor.

Türkiye'de ilk kez atlı okçuluk spor takımları yarıştı
Ankara Performans Sporla Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü, Ramazan toyu kapsamında atlı okçuluk müsabakası düzenledi. Müsabaka, takım olarak yarışmaya katılma hüviyetiyle Türkiye'de ilk kez gerçekleşti.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,52 yükselerek 99.690, Dolar % 1,13 azalarak 4,5985, Euro % 0,82 azalarak 5,3806, Altın % 1,23 azalarak 191,10, Petrol % 0,89 azalarak 76,11, Bono % 0,51 yükselerek 17,83'den işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
5 Haziran 2018 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 27, İstanbul'da 26, İzmir'de 30 ve Antalya'da 29 derece olacak.
OGÜNhaber