4 Aralık 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 4 Aralık 2020 Cuma

Bakan Koca yanıtladı: Coronavirüs aşısı zorunlu olacak mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs aşısı yaptırmanın zorunlu olmayacağını söyledi. Bilim Kurulu toplantısında konunun ele alındığını söyleyen Koca, "Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim" görüşünün öne çıktığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığından uyarı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medyada sahte hesaplar tarafından bazı görseller kullanılarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve bakanlığa aitmiş gibi açıklamalar paylaşıldığını, Elvan'ın banka ATM'leri ile ilgili herhangi bir açıklamasının olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu: Ağrı-İran sınırında 81 kilometrelik Güvenlik Duvarı Projesi sona erdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı-İran sınırındaki 81 kilometrelik güvenlik duvarı çalışmasının tamamlandığını duyurdu.

Türkiye'ye 12 yaptırımdan en az 5'i uygulanacak
ABD Kongresi’nin Senato ve Temsilciler Meclisi kanatları, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı hazırladı. Son hali alınan tasarıda Türkiye'ye uygulanması planlanan yaptırımlar için ayrı bir bölüm ayrıldı. Tasarı önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasına sunulacak.

Biden: İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz
ABD'de başkan seçilen Biden, 'İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına izin veremeyiz. O (Trump), daha sıkı bir taviz alacağını düşünerek anlaşmadan çekildi. Peki ne elde ettiler? İran'ın nükleer malzemelere erişme imkanını artırdılar.' dedi.

Eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. hakkında 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame
Cinsel saldırı suçundan tutuklanan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K. hakkında 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.34'te İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Diyanet: Salgın hastalık da cuma namazının farz olmasını düşüren mazeretler kapsamındadır
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu; hastalık, şiddetli yağış, aşırı sıcak ve soğuk gibi elverişsiz hava şartları yanında salgın hastalığın da cuma namazının farz olmasını düşüren mazeretler kapsamında olduğunu bildirdi.

İBB’ye borç veren yabancı yatırımcılarda Erdoğan tedirginliği
İngiliz Financial Times gazetesi bazı yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı'nın belediyeyi gelirlerinden mahrum edip etmeyeceğini sorguladıklarını yazdı. Gazeteye konuşan yatırımcılardan biri “Temel risk, Erdoğan-İmamoğlu ilişkisi” dedi.

Taburcu olan Muhittin Böcek 108 gün sonra evinde
Korona virüs tedavisi sonrası akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 64 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra normal servise alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 108 günün sonunda taburcu oldu. Başkan Böcek, evine döndüğünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

4 Aralık 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %0.16 artarak 1.333, Dolar %0.05 artarak 7.7756, Euro %0.13 artarak 9.4592, Altın %0.21 azalarak 459.33, Petrol %1.27 artarak 49.33, Bono sabit değerinde kalarak 13.76'dan işlem gördü.

5 Aralık 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 14, İstanbul'da 16, İzmir'de 19, Antalya'da 20 derece olacak.
OGÜNhaber