4 Ağustos 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Ağustos 2022 Perşembe

"16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi 1 yıl daha uzatılırken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeni ile emekliye sevk edildi. 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay da general ve amiralliğe yükseltildi.

Putin, Erdoğan'ın ziyareti öncesi Güvenlik Konseyini topladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de gerçekleştireceği zirveyi ve Dağlık Karabağ’daki son gelişmeleri ele aldı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ise yaptığı açıklamada, "Ukrayna limanlarında biriken tahılın ihracatını desteklemek için kurulan mekanizma tek seferlik bir süreci kapsamıyor. Umarız aynı verimlilikle çalışmaya devam eder" dedi.

2022 KPSS lisans iptal edildi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edildiğini bildirdi. Ersoy, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumların da ertelendiğini duyurdu.

Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nde büyük yangın
Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, yangının erken fark edilmesiyle 104 kişi tahliye edildi. Kimi hasta kucakta kimi hasta da tekerlekli sandalyede tahliye edilirken, yangında yaşanan can pazarı kameraya yansıdı. Alev alev yanan çatıyı söndürme çalışmaları da dron ile görüntülendi.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin görüntüleri tepki topladı
Gaziantep’te pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayarak ölümden dönen 4 yaşındaki Asiye Ateş’in sosyal medyaya düşen görüntüleri tepki çekti. Görüntüleri yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen baba Hüseyin Ateş, “Görüntüleri montajlayıp yayınlamışlar” dedi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.66 artarak 2.729, Dolar %0.14 artarak 17.9524, Euro %0.47 artarak 18.3284, Altın %1.11 artarak 1.028.80, Petrol %0.85 azalarak 95.96, Bono %2.72 artarak 21.93'den işlem gördü.

Hava Durumu
5 Ağustos 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 33, İstanbul Yağmurlu 31, İzmir ve Antalya Bulutlu 34 derece olacak.
OGÜNhaber