4 Ağustos 2021 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 4 Ağustos 2021 Çarşamba

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 256 bin 163 Kovid-19 testi yapıldı, 24 bin 832 kişinin testi pozitif çıktı, 126 kişi yaşamını yitirdi. Günlük Koronavirüs Tablosu'nu Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Günlük vaka sayısı 25 bine yaklaştı. Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ve aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. İlk doz aşılar gibi, zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılar da son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu: Yangınla mücadelede en büyük engelimiz rüzgar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangınla mücadelede en büyük engelin rüzgar olduğunu belirterek, “Ama tüm imkânlarımızla bu mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi. Manavgat’ta Bakan Çavuşoğlu ile yangın bölgesini ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da “Türkiye’nin acısı bizim acımızdır” diye konuştu.

Muğla Seydikemer'de halk yangınlara karşı seferber oldu
Muğla’da 7 gün önce başlayan orman yangınlarına karşı resmi ve sivil ekiplerin yanı sıra halk da seferber oldu. Dün akşam saatlerinde Seydikemer Çatakdere Bölgesi’nde yeniden başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile büyüyüp her tarafı sardı. Ekiplerin yanı sıra vatandaşlar yangını söndürmek için seferber oldu.

Alevler Kızkumuna yaklaştı
Bir hafta önce başlayan Marmaris ilçesindeki orman yangınında yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Marmaris Orhaniye Mahallesi sınırlarında yer alan Kızkumu, alevlerin tehdidi ile karşı karşıya. Kızkumu eteklerindeki ormanlık alana helikopterler tarafından sürekli sorti yapılıyor. Sarp yamaçlardaki yangının söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Hamur teknesinde 72 kilo esrar, mısır tarlasında 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Afyonkarahisar’da mısır tarlası ve bostana kenevir eken karı koca, polisin drone destekli operasyonuyla yakalandı. Polis, hasadı yapılan 72 kilo 100 gram esrarı hamur teknelerinde, 15 bin 894 adet ekili keneviri ise mısır tarlasında ele geçirdi.

İsrail'den Lübnan'a topçu saldırısı
İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'e 3 füzenin atılmasının ardından yanıt olarak Lübnan'a topçu saldırısı düzenledi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Ordu birlikleri, İsrail topraklarına fırlatılan füzelere yanıt olarak şu anda Lübnan sınırındaki hedefleri vuruyor" denildi. İsrail ordusunun attığı füzelerin düşmesi sonucu yangının çıktığı öğrenildi. Olayda yaralı ve ölü sayısına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.59 artarak 1.417, Dolar %0.34 artarak 8.4336, Euro %0.57 artarak 10.0363, Altın %1.35 artarak 495.66, Petrol %1.73 azalarak 71.16, Bono sabit değerinde kalarak 18.59'dan işlem gördü.

Hava Durumu
5 Ağustos 2021 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Güneşli 35, İstanbul Güneşli 36, İzmir Güneşli 38, Antalya Güneşli 42 derece olacak.
OGÜNhaber