30 Temmuz 2021 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 30 Temmuz 2021 Cuma

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 261 bin 198 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 161 kişinin testi pozitif çıktı, 60 kişi yaşamını yitirdi. Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı olmadan tedbirlere uymadan salgından korunmak mümkün değil. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Cezayir ilişkileri ve Tunus’taki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: İnşallah en kısa zamanda tüm yangınları söndürme çabası içerisindeyiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Ulualan Yangın Yönetim Merkezi’nde yetkililerden brifing aldıktan sonra açıklama yaptı. Karaismailoğlu, “Maalesef yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Topyekün bir seferberlik var. İnşallah en kısa zamanda tüm yangınları söndürme çabası içerisindeyiz" dedi.

Manavgat'ta ormanlık alandaki yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın dağlık kısımdaki ormanlık alanın farklı noktalarında devam ediyor. Havadan ve karadan müdahalelerin yoğun bir şekilde devam ettiği bölgede, alevlerden dolayı vücudunda yanık oluşan bir Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personeli, ilk yardım çantasıyla kendisini tedavi edip göreve devam etti.

Marmaris'te ilk belirlemelere göre 1 fabrika, 27 ev ve 1 araç yandı
Marmaris’te dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandı. Yangının ilk anından itibaren Marmaris’te bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yanan sadece ormanlarımız değil, geleceğimize, en değerli mirasımıza verilen zararı telafi etmek için herkese büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

Hindistan'da toprak kayması: Yol çöktü, 204 kişi mahsur kaldı
Hindistan'ın Himachal Pradesh eyaletinde 707 Ulusal Otoyolu üzerinde yer alan Sirmaur bölgesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle yol çöktü. O anlar amatör kameraya saniye saniye yansırken, en az 204 kişi farklı noktalarda mahsur kaldı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.62 azalarak 1.383, Dolar %0.53 azalarak 8.4106, Euro %0.60 azalarak 10.0079, Altın %0.61 azalarak 494.16, Petrol %0.16 azalarak 74.98, Bono sabit değerinde kalarak 18.73'den işlem gördü.

Hava Durumu
31 Temmuz 2021 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Güneşli 34, İstanbul Güneşli 35, İzmir Güneşli 40, Antalya Güneşli 43 derece olacak.
OGÜNhaber