WebTV - 30 Mayıs 2018 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 30 Mayıs 2018 Çarşamba

Fetö paralarının aklanması iddialarına 59 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fetö silahlı örgüt mensuplarının örgütün finansmanı kapsamında elde edilen himmet paralarının akladıkları iddiasıyla 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ev kurşunlayan zanlılar kapanla yakalandı
Adana'da bir eve pompalı tüfekle ateş açan şahıslar araçlarıyla kaçtığı sırada polislerin yola kapan atması üzerine yakalandı. Araçta boş kovan ve bir miktar esrar ele geçirildi.

İsrail'den Gazze'ye ağır bombardıman
İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelere ağır saldırılar gerçekleştirdi.

Hasmının kafasını trene vurdu
İtalya' da tren istasyonunda gerçekleşen olayda şahıslardan biri hasmının kafasını trene vurdu.

Fetö cezaevinin kaba inşaatı tamamlandı
Adalet Bakanlığı tarafından Anadolu'nun farklı noktalarında yapımına başlanan cezaevlerinin Afyonkarahisar'daki inşaatında sona yaklaşıldı.

Erdoğan'ın çağrısıyla antika dolarlarını bozdurdu
Amasya'da yaşayan Hüseyin Kara, koleksiyonundaki ikisi 83 yıl önce piyasaya sürülen çoğu antika sayılabilecek Amerikan doları banknotlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak bozdurdu.

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi
Kadir Gecesinde açılması planlanan Çamlıca Camii, inşaatın tam olarak bitmeyeceği göz önüne alınarak ileri bir tarihe ertelendi.

'Kulak kireçlenmesi' işitme kaybına yol açabiliyor
Uzmanlar, halk arasında 'kulak kireçlenmesi' diye tabir edilen Otoskleroz hastalığının işitme kaybına kadar gidebileceğini ve hastalığın yerleştiği yere göre çınlama ya da uğultuya da neden olabileceğini belirtti.

Terörden temizlenen Nusaybin'e ziyaretçi akını
Terörden temizlenen ve 8 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin'in Nusaybin ilçesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Tarihi mezar taşları ayağa kaldırılıyor
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda başlayan kazı, restorasyon, konservasyon çalışmaları ile bu yıl ağırlıklı olarak yıkık mezar taşları ayağa kaldırılacak.

Trabzonspor Ünal Karaman ile 1 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, teknik direktör Ünal Karaman ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,97 azalarak 104.091, Dolar % 1,81 azalarak 4,4677, Euro % 1,08 azalarak 5,1908, Altın % 1,12 azalarak 187,88, Petrol % 2,04 yükselerek 77,01, Bono % 0,23 azalarak 17,00'den işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
31 Mayıs 2018 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 24, İstanbul'da 26, İzmir'de 29 ve Antalya'da 25 derece olacak.
OGÜNhaber