30 Kasım 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 30 Kasım 2022 Çarşamba

"Terör örgütünün partisini kollayan ucube teklif çıkardılar"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 6'lı masa hakkında konuşan "Bunların güçlendirmiş parlamenter, demokrasi, sistem palavralarına aldırmayın, buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masadan toplanıp dağılmak çıkar. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar” dedi.

Kurtulmuş'tan 6'lı masanın açıkladığı Anayasa taslağına ilişkin açıklama
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın Anayasa taslağına ilişkin, "Bu getirdiğiniz sisteme parlamenter sistem değil, en iyi ihtimalle yarı başkanlık sistemi derler. Önce ne getirdiğinize iyi çalışın" dedi.

İstanbul’da uçan tekme dehşeti kamerada
Silivri’de sanat yönetmeni 38 yaşındaki adam, otobüsten indikten sonra evine yürüdüğü esnada tanımadığı bir şahıs tarafından uçan tekmeli saldırıya uğradı. Yere yığılan adam burada defalarca yumruklandı. Dehşet anları kameralara yansırken, darp raporu alan adam saldırgandan şikayetçi oldu. Polis ekipleri saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Sahte doktor taksiciyi de kandırmış
Türkiye’nin gündemine oturan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki sahte doktor olayından yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın ilçedeki bir taksiciye kendisini defalarca hastaneden aldırdığı, taksicinin eşini de annesine doktor arkadaşı olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Lüks otomobil kaçakçılığıyla devleti 27 milyon lira zarara uğratan 37 kişi yakalandı
İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından getirilen ve aralarında Interpol tarafından aranan lüks otomobillerin de olduğu 19 aracı usulsüz yöntemlerle sattıkları iddia edilen 37 şüpheli yakalandı. Yakalanan zanlıların bu yolla devlet kurumlarını 27 milyon lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.20 artarak 4.972, Dolar %0.04 artarak 18.6455, Euro %0.40 artarak 19.3229, Altın %0.77 artarak 1.055.85, Petrol %2.17 artarak 86.08, Bono %0.94 azalarak 10.55'den işlem gördü.

Hava Durumu
1 Aralık 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 15, İstanbul, İzmir ve Antalya Yağmurlu 16 derece olacak.
OGÜNhaber