3 Temmuz 2020 Cuma Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 3 Temmuz 2020 Cuma

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki patlama) 189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 ve vefat sayısı da 2.' dedi.

- Sakarya Hendek'teki patlama ile ilgili bir açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor" dedi.

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Fransa Libya'da suç işlemiştir ve işlediği suç da oradaki toplu mezarlarla ortaya çıktığı için şimdi kendisini bir insan hakları rolüne büründürüp Türkiye'yi suçlama gibisinden suçtan kurtulma telaşıyla söz üretiyor." dedi.

- İzmir'de, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz tahliye edildi.

- Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklisinin zam farkı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi yüzde 1,75 enflasyon farkı alacak. İşçi ve Bağkur - emeklisi ise 5,75 zam alacak.

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ve ailesine sosyal medya üzerinden hakaret içeren paylaşımların tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'da oturduğu tespit edilip gözaltına alınan D.K. tutuklandı.'' açıklamasında bulundu.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas Katliamı'nın kendisini utandırıp utandırmadığına ilişkin soruya, "Kimse valiye, emniyet müdürüne sormuyor bunu. Halbuki onların görevi meydana gelen bu hadiseleri önlemekti. Bu hadiselerin olmaması için tedbir almaktı, hiç alakası olmayan bir insan neden utanç duyacak? Bundan dolayı üzülüyor ve hayıflanıyorum neden önlemedi diye" yanıtını verdi.

- Dolar/TL uzun bir süredir 6,85 civarına demir atarken, kamu mevduat bankalarının döviz pozisyonu açığı 26 Haziran'da 6,7 milyar dolara ulaştı ve yasal özkaynakları toplamınına oranla yüzde 20'lik yasal sınırı aştı.

- ABD'de 18 yaşından küçük kızlara cinsel istismarda bulunan Epstein davasının en önemli ikinci ismi Ghislaine Maxwell'in yakalanması büyük yankı uyandırdı. Epstein'ın intihar ettiği hapishaneye götürülmesi beklenen Maxwell için, "Bu kez hayatta tutun ve mahkemeye çıkarın" çağrısı yapıldı.

Elysee Sarayı, Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in istifa ettiğini açıkladı.

- 3 Temmuz 2020 Cuma günü borsa piyasaları, BIST %0.03 azalarak 116.877, Dolar %0.10 artarak 6.8597, Euro %0.04 artarak 7.7066, Altın %0.05 artarak 391.53, Petrol %1.37 azalarak 42.55, Bono %4.05 artarak 9.76'dan işlem gördü.

- 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 35, İstanbul'da 31, İzmir'de 36, Antalya'da 33 derece olacak.
OGÜNhaber