3 Ağustos 2020 Pazartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 3 Ağustos 2020 Pazartesi

Son 24 saatte koronavirüsten 19 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 19 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 747’e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Menderes’teki orman yangını nedeniyle geldiği İzmir’de önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksekova’da araç uçuruma yuvarlandı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Sat dağları Gölbaşı yakınlarında bir aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'da şok uyuşturucu operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda birçok türde uyuşturucu madde ve çok sayıda para ele geçirildi.

Facianın yaşandığı tekne sahibi serbest, kaptan adliyeye sevk edildi
İzmir’in Foça ilçesinde teknenin batması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Batan teknenin sahibi Adem D. serbest bırakılırken, olayın ardından gözaltına alınan Egem isimli tekneyi kullanan kaptan adliyeye sevk edildi.

Kaybolan Miraç'ı arama çalışmaları 3. gününde sürüyor
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bayram misafirliğine geldikleri evin önünde oyun oynarken kaybolan 4 yaşındaki Miraç’ı arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor.

İsrail Gazze’yı vurdu
İsrail’e ait savaş uçakları, Gazze’nin güneyindeki İslami Direniş Hareketi Hamas’a ait iki askeri noktayı vurdu.

Mescid-i Nebevi'de yağmur bereketi
Suudi Arabistan’da Müslümanlar, Mescid-i Nebevi’de yağmur altında dua etti

Uludağ’ın saklı güzelliği göller bölgesi
Bursa’yı bağrında saklayan Uludağ’ın her köşesi ayrı güzel. Birçok Bursalının bile vakit ayırıp gitmediği göller bölgesi görenleri kendine hayran bırakıyor. 2543 metre yükseklikteki zirvenin hemen arkasında kalan saklı güzellikler drone ile havadan görüntülendi.

Ayı Silva havuzunda banyo yaptı, vatandaşlar ilgiyle izledi
Prematüre olarak dünyaya gelen ve reddedildiği annesi tarafından gömülmek üzereyken kurtarılıp hayata tutunan ayı Silva, neredeyse 1.5 yaşına ulaştı. Silva’nın banyosu, her hafta olduğu gibi hayvanat bahçesini ziyaret edenlerin karşısında bir etkinlik şeklinde gerçekleştirildi. Ayı Silva, yemeğini yedikten sonra bakıcıları tarafından havuzunda banyo yaptırıldı. Vatandaşlar ise Silva’nın banyosunu ilgiyle izledi.

Hava Durumu
4 Ağustos 2020 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul'da 30, İzmir'de 34, Antalya'da 35 derece olacak.
OGÜNhaber