29 Temmuz 2021 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 29 Temmuz 2021 Perşembe

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 257 bin 474 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 291 kişinin testi pozitif çıktı, 76 kişi hayatını kaybetti. Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vakalar salgının kontrol altına alınmasını zorlaştıracak düzeyde. Bu riski ortak irade ve hepimizin lehine olacak kararla durdurmalıyız. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayanlar aşısını yaptırmalıdır. İlk dozu hemen, ikinci ve üçüncü dozu zamanı gelir gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

MSB: TSK, Afganistan'da meşru müdafaa dışında herhangi bir operasyonel görevde bulunmayacaktır
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Binbaşı Pınar Kara, Türkiye'nin Afgan halkı istediği sürece yanlarında olacağını ve TSK'nın Afganistan’da meşru müdafaa dışında herhangi bir operasyonel görevde bulunmayacağını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının halihazırda altı yıldır sürdürdüğü ve Afganistan için son derece kritik olduğu bilinen Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın emniyetle işletilmesi görevine devam etme durumu söz konusudur” dedi.

AFAD: Manavgat'taki yangında 3 vatandaş hayatını kaybetti, 58 vatandaşın tedavileri devam ediyor
Manavgat'ta dün öğle saatlerinde başlayan ve dün akşam itibariyle 600 dönüm ormanlık alanı küle çeviren, mahallelerin boşaltılmasına ve 3 kişinin ölümüne sebep olan yangın, Alanya ilçesinde sahilden görüldü. Yaklaşık 40 kilometre mesafedeki İncekum plajında denize giren tatilciler, gökyüzünü kaplayan dumanı uzaktan izledi. Alevler sebebiyle Demirciler Mahallesi’nde 100’e yakın küçükbaş hayvan telef olurken, ahırda olan diğer hayvanların ise bazıları yangından son anda kurtarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan AFAD, şu ana kadar 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 58 vatandaşın tedavilerinin ise devam ettiğini açıkladı.

Mersin-Antalya yolu kapandı, yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor
Mersin'in Silifke ilçesinde bu sabah başlayan orman yangını büyüyerek devam ederken, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın dolayısıyla Akdeniz sahil yolu trafiğe kapandı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, rüzgar nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü ifade edildi.

Oğlu teslim olan anne, HDP il binası önünde kurban kesip davul zurna eşliğinde halay çekti
2018 yılında terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Mustafa Biçer, güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim oldu. Biçer’in teslim olmasıyla birlikte anne ve babası HDP Diyarbakır il binası önünde kurban keserek davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. Kutlamaya evlat nöbeti tutan diğer aileler de katılarak halay çekti.

ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde deprem
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD’nin Alaska eyaletinde meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Depremde can veya mal kaybı yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili henüz bilgi verilmedi. Tsunami uyarısı yapılan bölgelerde siren sesleri yükselirken, tahliyeler başladı.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.94 artarak 1.387, Dolar %0.60 azalarak 8.4966, Euro %0.20 azalarak 10.0550, Altın %0.29 artarak 498.21, Petrol %0.70 artarak 74.39, Bono sabit değerinde kalarak 18.73'den işlem gördü.

Hava Durumu
30 Temmuz 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Güneşli 33, İstanbul Güneşli 35, İzmir Güneşli 40, Antalya Güneşli 43 derece olacak.
OGÜNhaber