29 Temmuz 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 29 Temmuz 2020 Çarşamba

Akar'dan F-35 açıklaması!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "NATO, Türkiye'nin güvenliğinin merkezindedir, Türkiye de NATO'nun. Türkiye, NATO'nun misyon ve operasyonlarına katkı sunan ilk beş ülke, NATO'ya finansal açıdan katkı sunan ilk sekiz ülke arasında yer alıyor. NATO'ya bağlılığımız sağlamdır ve üzerimize düşen sorumluluğu almaya devam edeceğiz." dedi. Akar ayrıca Türkiye'nin F-35 programının bir müşterisi değil ortağı olduğunu söyledi.

Trump: Kimse beni sevmiyor
Koronavirüs krizi yönetiminde aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilerin odağında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında 'Kimse beni sevmiyor' dedi.

Sosyal medya düzenlemesi yasalaştı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, sosyal medya düzenlemesini uzun mesainin ardından kabul etti.Sosyal medyaya ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle Twitter, Facebook gibi şirketlere Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiriliyor. Temsilcilik açmayanlara kademeli olarak ceza verilecek.

Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
TCMB Başkanı Murat Uysal, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 8,9 olarak gerçekleşeceği, 2021 sonunda yüzde 6,2 olacağı tahmin edilmektedir" dedi.

TÜİK açıkladı! Geçen yıla göre yüzde 81,5 arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 46 arttı. Haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre özel amaçlı taşıtlarda yüzde 377,8, kamyonette yüzde 74,4, otobüste yüzde 63,5, motosiklette yüzde 51,4, minibüste yüzde 46,5, otomobilde yüzde 37,9, kamyonda yüzde 32,8 ve traktörde yüzde 32,6 arttı.

İhracat yüzde 15,7, ithalat yüzde 8,3 arttı
İhracat haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 artarak 13 milyar 462 milyon dolar, ithalat yüzde 8,3 artarak 16 milyar 308 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yemen'de BAE destekli Güney Geçiş Konseyi 'özerklik'ten vazgeçti
Yemen'de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK),güney illerinde yaklaşık 3 ay önce ilan ettiği özerklikten vazgeçtiğini duyurdu. Kararın ardından Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, geçici başkent Aden'e vali ve emniyet müdürü tayin etti.

Korona gölgesinde Hac ibadeti başladı
Koronavirüsü nedeniyle bu yıl sınırlı şekilde yapılan Hac ibadeti başladı. Mekke'ye gelen ilk hacı adaylarına, dezenfektan, maske, seccade ve şeytan taşlama ritüeli için sterilize edilmiş çakıl taşları verildi.

Yüzlerce ABD vatandaşına Çin'den gizemli kargo!
ABD'de yüzlerce kişiye Çin'de sipariş edilmemiş tohum paketlerinin gönderildiği tespit edildi. ABD Tarım Bakanlığı olay üzerine harekete geçti.

Google, Türkiye'de alışveriş reklamlarını kaldırıyor
Arama motoru Google, 10 Ağustos itibariyle alışveriş reklamlarını Türkiye’deki arama sayfalarından kaldıracak. Söz konusu karar kapsamında 10 Ağustos itibari ile Google'a satın almak istediği bir ürünün ismini yazan kullanıcılar, artık arama sayfasının en üst kısmında çıkan slider şeklindeki alışveriş reklamlarını görmeyecek.

29 Temmuz 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %1.30 azalarak 1.138, Dolar %0.45 artarak 6.9651, Euro %0.70 artarak 8.1926, Altın %0.26 artarak 438.01, Petrol %1.19 artarak 44.17, Bono %0.36 azalarak 11.08'den işlem gördü.
OGÜNhaber