29 Kasım 2021 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 29 Kasım 2021 Pazartesi

Türkiye'de Son Durum
Türkiye'de son 24 saatte 350 bin 385 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 655 kişinin testi pozitif çıktı, 213 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 120 milyon 114 bin 498 doza yükseldi.

Bakan Çavuşoğlu, 'NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak
Bakan Çavuşoğlu, Riga’da gerçekleştirilecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. Toplantıda, '2022 Madrid Liderler Zirvesi'ne giden süreçte, Avrupa-Atlantik bölgesinde yaşanmakta olan gelişmeler ile NATO’nun gündeminde bulunan öncelikli konular ele alınacak. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, toplantı vesilesiyle, bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kilis'te
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kentte ilk olarak Kilis Valiliğini ziyaret etti. Bakan Yanık, Valilik şeref defterini imzalamasının ardından Vali Recep Soytürk’ten basına kapalı brifing aldı. Bakan Yanık, daha sonra Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan’ı makamında ziyaret etti.

Çekya Devlet Başkanı Zeman'ın törene kabin içinde katılması gündem oldu
Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, dün genel seçimlerin galibi SPOLU (Birlikte) ittifakının lideri ve Sivil Demorat Parti’nin (ODS) Genel Başkanı Petr Fiala’yı Başbakan olarak atadı. Ancak Zeman’ın resmi törene katılma şekli ülke gündemine oturdu. Zeman’a törenden 2 gün önce Covid-19 teşhisi konulması nedeniyle üst düzey sağlık tedbirleri alındı. Zeman virüsün bulaşmasının engellenmesi amacıyla plastikten hazırlanan şeffaf bir kabin içinde törene katıldı. Zeman’ın kabin içerisindeki görüntüsü sosyal medyada espri konusu oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları kabini akvaryuma benzetirken bazıları ise cezaevindeki cam bölmelere benzetti.

Ayvalık'ta fırtına 4 balıkçı teknesini batırdı
İzmir’de etkili olan sarı fırtına sebebiyle Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Deniz sularından tramvay hattını doldurması nedeniyle seferler iptal edildi. Bu arada İzmir’deki tüm deniz seferleriyse olumsuz hava koşulları sebebiyle geçici süreyle askıya alındı. Meteorolojinin günlerdir yaptığı kuvvetli fırtına ve kuvvetli yağış ikazlarının ardından şiddetli lodos Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de etkili oldu. Bölgede etkili olan fırtına sebebiyle 4 balıkçı teknesi alabora olup battı. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekipleri her an çatısı uçma tehdidi altındaki metruk evlere yönelik çalışmalar başlattı.

Kovid-19'un Omicron varyantı nedeniyle dünya Afrika ülkelerine kapılarını kapatıyor
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantının bazı Afrika ülkelerinde görülmesi sonrası dünya Afrika ülkelerine kapılarını kapatmaya başladı. İlk olarak 25 Kasım'da Afrika ülkelerinden Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana'da tespit edilen yeni varyant sonrası birçok ülke tedbirler uygulamaya geçti. Hükümetler tarafından alınan tedbirler kapsamında 7 Afrika ülkesine seyahat kısıtlamaları getirildi. Seyahat kısıtlamaları uygulanan Afrika ülkeleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti, Botsvana, Esvatini, Malavi, Mozambik, Namibya ve Zimbabye bulunuyor.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.66 artarak 1.788, Dolar %3.43 artarak 12.7938, Euro %3.19 artarak 14.4564, Altın %3.10 artarak 735.15, Petrol %4.61 artarak 74.89, Bono %0.53 artarak 20.89'dan işlem gördü.

Hava Durumu
30 Kasım 2021 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Yağmurlu 16, İstanbul Yağmurlu 15, İzmir Yağmurlu 19, Antalya Yağmurlu 23 derece olacak.
OGÜNhaber