29 Eylül 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 29 Eylül 2022 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En büyük düşmanım faizdir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da katıldığı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, “En büyük savaşım, faizledir. En büyük düşmanım faizdir. Şu anda yine faizi 12’ye kadar düşürdük. Yeter mi? Yetmez. Bunun daha da inmesi lazım” dedi.

"Krizlerle mücadele için daha çok işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyacımız var"
Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü düzenlenen ve bu yıl Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan ‘36. Dünya Habitat Günü’ lansmanı yapıldı. Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Krizlerle mücadele için daha çok işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

İstanbul'da sahte içki operasyonu
stanbul’un dört ayrı ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, sahte içki imalatında kullanılmak üzere hazırlanan 11 bin 830 litre etil alkol, 32 bin 700 adat dolu makaron ve bin 340 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla bağlantılı 6 zanlının yakalandığı bildirildi.

İzmir’de jandarmadan rekor uyuşturucu operasyonu
İzmir’in Torbalı ilçesinde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisini alan jandarma ekipleri, şüphelilere ait araç ve evlerde yaptığı aramalarda 26 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Bu operasyon, İzmir tarihinde tek seferde en fazla metamfetamin maddesi ele geçirilen operasyon olarak kayıtlara geçerken, 4 kişi tutuklandı.

Florida'da kasırga 2,5 milyondan fazla kişiyi elektriksiz bıraktı
ABD’nin Florida eyaletini vuran ve geniş çaplı maddi hasara yol açan Ian Kasırgası nedeniyle 2 buçuk milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan son açıklamada, sel ve şiddetli rüzgarlar getiren Ian Kasırgası’nın tropik bir fırtınaya dönüştüğü belirtildi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.17 azalarak 3.193, Dolar %0.19 artarak 18.5529, Euro %0.12 artarak 18.0407, Altın %0.45 azalarak 983.12, Petrol %0.08 azalarak 87.98, Bono sabit değerinde kalarak 14.83'den işlem gördü.

Hava Durumu
30 Eylül 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 27, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber