29 Eylül 2019 Pazar Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 29 Eylül 2019 Pazar

TBMM 73 günlük aranın ardından açılıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi 73 günlük aranın ardından açılıyor.

Sırtında çuvalla geldi caminin ses sistemini çaldı
Çorlu’nun tarihi camilerinden biri olan Tahtalı Camii’ne gündüz vakti sırtında bir çuvalla gelen şüpheli caminin 6 bin TL değerindeki ses sistemini alarak kayıplara karıştı.

Depremin ardından İstanbul'da son durum
Marmara Denizi Silivri açıklarında önceki gün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar ihbarları gelmeye devam ediyor.

Yunanistan'da feribot yandı
Olimpiyat Şampiyonu isimli feribot çıkan yangın nedeniyle acil olarak Yunanistan’ın kuzeybatısında bulunan Igoumenitsa Limanı’na yanaştı. İçinde bulunan 600 kişi acil olarak tahliye edildi.

Zeytin çekirdeklerinden tespih ve kolye yapıyor
Karaman’da yaşanan 91 yaşındaki Mehmet Emin Güzel, zeytin çekirdeğinden yaptığı tespih ve kolyeleri ziyaretine gelenlere hediye olarak veriyor.

Sakat kuşu petshopta gördü, sahiplendi
Tokat’ta bir petshopta bir ayağı sakat olan sultan papağının sahiplenen esnaf, ona gözü gibi bakıyor.

Yozgat'ta oklavalar kış sofraları için dönüyor
Yozgat’ta yaklaşan kış mevsimine hummalı bir şekilde hazırlanmaya devam eden kadınlar, imece usulüyle yufka ekmeği yapımına başladı.

2 dakika içinde içinde 2 kilo bal yedi
Antalya’nın Finike ilçesinde düzenlenen 4’üncü Bal Festivali’nde Mehmet Kaya 2 kilogram balı 2 dakika içinde yiyerek birinci oldu. Bir yarışmacı da "bal yeyip baldan usanmak" deyimini akıllara getirdi ve daha fazla devam edemeyerek pes etti.

Bu kafenin tüm çalışanları down sendromlu bireyler
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz Şehitler Parkında bulunan Aktif Yaşam Merkezi içinde down sendromlu bireylerin çalıştığı +1 kafenin açılışını yaptı.

Tarih kenti Mardin ziyaretçi akınına uğruyor
Binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapan açık hava müzesi görünümündeki Mardin, hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Tarihi kent girişinde uzun araç kuyrukları oluşurken, taş konakların bulunduğu sokaklar turistlerle doldu taştı.

Hava Durumu
30 Eylül 2019 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 27, İstanbul'da 26, İzmir ve Antalya'da 30 derece olacak.
OGÜNhaber