28 Temmuz 2022 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Temmuz 2022 Perşembe

Bakan Soylu, Özbekistanlı mevkidaşı Bobojonov ile görüştü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özbekistan İçişleri Bakanı Pulat Bobojonov ile bir araya geldi. Soylu, "Bizler Özbekistan'ın istikrar ve refahını ülkemizden ayrı tutmuyoruz. Ülkemiz için ne istiyorsak aynısını Özbekistan için istiyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Letonya'da
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks tarafından askeri törenle karşılandığı Letonya’da Kahramanlar Mezarlığı’nı ziyaret etti. Tören, askerlerin resmi geçidinin ardından sona erdi.

Sultangazi'de şüpheli kamyonetten 32 kaçak göçmen çıktı
Sultangazi'de devriye gezen polis ekiplerinin, şüphe üzerinde durdukları kamyonetin kasasında gizlenmiş 32 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Bodrum'da kaçmaya çalışan lüks yat, ateş açılarak durduruldu
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik botu ile lüks bir yat arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen tekne, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken ateş açılarak durduruldu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna'nın işgalinden bu yana ilk kez Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yapacağını açıkladı. Söz konusu görüşme, iki bakan arasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasından bu yana ilk görüşme olacak.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.96 artarak 2.568, Dolar %0.31 artarak 17.9342, Euro %0.24 azalarak 18.2300, Altın %0.63 artarak 1.003.54, Petrol %1.88 artarak 103.58, Bono %0.61 azalarak 22.77'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Temmuz 2022 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Güneşli 35, İzmir ve Antalya Bulutlu 30 derece olacak.
OGÜNhaber