28 Temmuz 2021 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Temmuz 2021 Çarşamba

Türkiye'de son durum
Türkiye'de son 24 saatte 246 bin 648 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 761 kişinin testi pozitif çıktı, 51 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Kovid-19 vaka sayısının 20 bine yaklaştığına dikkati çekerek, "Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ortalama bir hafta sonra sonuç almaya başlar, aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Hayvanların haklarını korumak için çalışmaların sıkı takipçisi olacağız
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvanların haklarının korunması için belediyelerin çalışmalarını sıkı bir şekilde takip edeceklerini belirterek, “Biz bu konunun düzenleyicisi ve takipçisi olacağız. Bu önemli konuda sadece bize değil, tüm vatandaşlarımıza ve hayvanseverlere de sorumluluk düşüyor. Hep birlikle belediyelere sorumluluklarını hatırlatalım. İhtiyaç olursa kamuoyu oluşturup ‘Gereğini yapın’ diyelim” dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye-Azerbaycan birlikteliğinin ortaya çıkarttığı gerçeklik bölge ülkeleri için de önemli
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki temasları kapsamında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u kabul etti. Şentop, Türkiye-Azerbaycan birlikteliğinin ortaya çıkarttığı gerçekliğin, bölge ülkeleri bakımından önemli olduğunu söyledi.

Maltepe E-5'te 5 araç birbirine girdi
Maltepe E-5 Karayolunda 5 aracın karıştığı zincirleme kazada 1’i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Araçlardan birinde sıkışarak ağır yaralanan bir kadın ise sıkıştığı yerden itfaiye yardımıyla kurtarıldı. Meydana gelen zincirleme kaza sebebiyle trafikte aksama yaşanırken kazaya karışan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Öte yandan meydana gelen kaza drone ile havadan da görüntülendi.

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu
Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalarda, 129’u Afganistan ve 141’i Suriye uyruklu olmak üzere 32 farklı ülkeden 415 kaçak göçmen daha yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

İtalya'da sel ve toprak kayması
İtalya’da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında onlarca ev hasar görürken, itfaiyeciler 60’tan fazla kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bildirilmezken, İtalyan çevre kuruluşları yaşanan sel felaketlerini iklim değişikliğinin sonuçları olarak nitelendirdi.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.09 artarak 1.361, Dolar %0.01 azalarak 8.5585, Euro %0.18 azalarak 10.1044, Altın %0.05 artarak 495.38, Petrol %0.42 artarak 73.83, Bono sabit değerinde kalarak 18.73'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Temmuz 2021 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 33, İstanbul Bulutlu 32, İzmir ve Antalya Güneşli 38 derece olacak.
OGÜNhaber