28 Eylül 2022 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Eylül 2022 Çarşamba

"Her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara'ya ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığını, yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine kadar herkesi tebrik etti. Erdoğan, "Her şehir hastanemizi ulusal ve uluslararası düzeyde birer marka haline getireceğiz" dedi.

Çin Devlet Başkanı Xi darbe iddialarının ardından görüntülendi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, darbe iddialarını ardından başkent Pekin'de katıldığı etkinlikte görüntülendi. Xi, 15-16 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmasından bu yana kamuoyu karşısına çıkmamıştı. Çin Devlet Başkanı, Özbekistan ziyareti ile Covid-19 salgının başından bu yana ilk kez yurt dışına çıkmıştı.

Kayseri'de uyuşturucu tacirlerine Kökünü Kurutma Operasyonu
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda 81 ekip ve 270 personel ile kent genelinde 35 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda 43 yakalandı.

Beyoğlu'nda bir genç kendini ateşe verdi
Beyoğlu’nda bir genç kendini ateşe verdi. Vatandaşların yardımıyla kurtarılan genç sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olayı gören bir vatandaş, “Her tarafı yanık içerisinde kıvranıyordu” dedi.

İsrail askerleri, Cenin'de 4 Filistinliyi öldürdü
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yerel basın, hayatını kaybedenlerden biri olan Ahmed Alawneh'in 24 yaşında olduğunu ve Filistin Yönetimi (PA) istihbarat subayı olarak çalıştığını söyledi. Alawneh'in İsrail askerleri tarafından vurulduğu anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Ekonomi Vitrini
BIST %1.46 azalarak 3.218, Dolar %0.41 artarak 18.5249, Euro %0.79 artarak 17.8303, Altın %1.77 artarak 983.04, Petrol %1.24 artarak 85.92, Bono %4.49 artarak 14.88'den işlem gördü.

Hava Durumu
29 Eylül 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 26, İzmir Bulutlu 29, Antalya Bulutlu 24 derece olacak.
OGÜNhaber