28 Ekim 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri....

Haber Turu 28 Ekim 2020 Çarşamba

Mevlid-i Nebi gecemiz mübarek olsun
Hicri takvime göre Rebiul evvel ayının11 ve 12. Günleri arasındaki gece İslam Dünyasında Mevlid gecesi olarak idrak ediliyor. Çünkü bugün dünyadaki bütün insanlara peygamber olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğduğu gün.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sınavlar ile ilgili açıklama
Kasım ayının ilk haftasından itibaran okulların sınav dönemi başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da uzaktan ve yüz yüze devam eden eğitimde sınavların nasıl olacağını belirledi. Karar 91 il müdürlüklerine gönderildi.

Hatay’daki yangında evleri yanmasın diye gözyaşlarıyla dua ettiler
Hatay’ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangını yeniden alevlendi. Alevler Sarıseki mevkinde bulunan yerleşim yerlerine ulaştı. Evlerine ulaşan yangını gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar dua etti.

Ankara’da doğalgaz patlaması
Ankara’nın Mamak ilçesinde 5 katlı apartmanın bahçe katındaki bir dairede meydana gelen doğalgaz sızıntısı elektrik akımıyla beraber patladı. Patlamada 3 kişi yaralandı.

Hava Durumu
29 Ekim 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 21, İstanbul'da 20, İzmir'de 22, Antalya'da 23 derece olacak.
OGÜNhaber