28 Ekim 2019 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 28 Ekim 2019 Pazartesi

Sahte para ile alışveriş yapmak istedi, satıcının dikkatinden kaçamadı

Taksim’de Fas uyruklu bir kişi, alışveriş yaptığı çanta satıcısına sahte parayla ödeme yaptı. Durumu fark eden satıcı, şahsı polis ekiplerine teslim ederek şikayetçi oldu.

Damı çöken iş yeri korkuttu

Iğdır’da bir iş yerinin toprak damının çökmesi korku dolu anlar yaşattı.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 56. gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 56. gününde de devam ediyor.

Belediye Başkanı işe geç gelenleri binaya almayarak kapıları kapattı

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, işe geç gelen memur ve işçileri belediyeye almayarak kapıları kapattı.

Erzurum’da kış için 800 mezar kazıldı

Hava sıcaklığının kış aylarında eksi 35 dereceye kadar düşmesi nedeniyle mezarların güçlükle kazıldığı Erzurum’da, 800 mezar kazılarak hazır hale getirildi.

Büyükşehir’den 29 Ekim’e klipli kutlama

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel klip, büyük beğeni kazandı.

Kaza bu kez ’geliyorum’ dedi

Kaza adeta geliyorum dedi.Virajı hızlı alan otomobil sürücüsü bisikletliye çarptı.Olay ABD’nin Los Angeles şehrinde yaşandı.Cadde üzerinde seyir halinde olan bisikletli far ışıklarını görünce yavaşladı.Ama viraja hızla giren otomobil sürücüsü onu geç fark etti ve iki araç kafa kafaya çarpıştı.Çarpmanın şiddetiyle bisikletli metrelerce sürüklenirken aracın da camları parçalandı.Otomobil sürücü ise yardım etmek yerine hızla olay yerinden kaçtı.Polis ekipleri bisikletli şahsın ağır yaralandığı kaza için soruşturma başlattı.Kaçan sürücü şimdi her yerde aranıyor.

Irak’ta ölü sayısı 74’e yükseldi

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, hükümet karşıtı protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 74’e çıktığını açıkladı.

Belediye başkanı kamp kurup eşekle kitap dağıttı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde öğrenci ve vatandaşlarla birlikte kamp kuran Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 1943 yılındaki gerçek bir hikayeden esinlenerek farkındalık oluşturmak için eşek ile kitap dağıtıp, ateşin etrafında öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Ulgar Dağı Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor

Kafkaslara açılan Ardahan-Posof karayolunun daha sağlıklı olması için 2017 yılında baharında temeli atılan Ulgar Dağı Tüneli çalışmaları devam ediyor.

Ormandaki fıstık çamı hazinesi

Manisa’nın Salihli ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 10 bin dekarlık alandaki çam fıstığı ağaçlandırma alanı 75 aileye gelir kapısı olurken çam fıstığı kozalağı 3,5 liradan alıcı buluyor.

İzmirli Rapunzel dünya rekoru kırdı

İzmir’de yaşayan 12 yaşındaki Pelin Özdemir, doğduğundan bu yana hiç kestirmediği 152 santimetrelik saçlarıyla Dünya Çocuk Rekorları Kitabı’na girdi. Saçlarını kestirmeyi düşünmediğini belirten Pelin’in boyu ise 157 santimetre.

Hava Drumu

29 Ekim 2019 Salı günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 21 İstanbul 20, İzmir 24, Antalya 27 derece olacak.







OGÜNhaber