Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 27 Temmuz 2022 Çarşamba

Pençe Harekatı'nda 1 asker şehit düştü
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe 1-2 Harekatı bölgesinde arama tarama faaliyetleri esnasında El Yapımı Patlayıcı'nın (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü açıkladı. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Bakan Kurum: "Ankara'nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamıyoruz"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara için dertli olan hiç kimsenin ANKAPARK’ın bu durumuna müsaade etmeyeceğini belirterek, "Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamıyoruz” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Barış ve huzur içerisinde yaşamak en büyük erenimizdir"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bizim Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkı olarak barış ve huzur içerisinde yaşamak en büyük erenimizdir. Dolayısıyla biz Rum komşularımıza da her zaman doğru mesajları vermeye çalışıyoruz. 50 yıldan fazla federal temelde bir anlaşma için çok müzakere yapılmıştır. Hem bizlerin liderliği hem Türkiye Cumhuriyeti iyi niyetini ortaya koymuştur” dedi.

Polisi gördü, uyuşturucuyu balkondan bahçeye attı
Mersin merkezli 7 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen "Umut Tacirleri" adlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, ilginç bir an yaşandı. Polislerin evine geldiği gören şüphelilerden biri evinde bulunan uyuşturucu ile hassas teraziyi balkondan bahçeye atarken, polisin dikkati şahsı ele verdi.

Beyoğlu'nda ev sahibi yakaladığı hırsızı camdan sarkıttı
Beyoğlu'nda öğlen saatlerinde girdiği bir dairede, ev sahibine yakalanan hırsız sağlam kayaya çarptı. Ev sahibi, yaşanan boğuşmanın ardından pencereden kaçmaya çalışan hırsızı ensesinden yakaladı. 15 dakika boyunca pencerede asılı kalan hırsız, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.42 artarak 2.548, Dolar %0.38 artarak 17.9265, Euro %0.78 artarak 18.2307, Altın %0.54 artarak 991.32, Petrol %0.82 artarak 100.28, Bono sabit değerinde kalarak 22.83'den işlem gördü.

Hava Durumu
28 Temmuz 2022 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Bulutlu 34, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber